Дългите летни нощи, прекарани с приятели, предполагат наздравици с пълни

...
Дългите летни нощи, прекарани с приятели, предполагат наздравици с пълни
Коментари Харесай

Лекар: Кой алкохол дразни най-малко стомаха

Дългите летни нощи, прекарани с другари, допускат тостове с цялостни чаши. Лятото обаче е и сезонът, през който стомашно-чревните неразположения са най-често срещани. За да не неуспехите почивката си, би трябвало да знаете освен по какъв начин да се пазите от хранително отравяне, прегряване, топлинен удар, слънчево изгаряне и другите рискове, които крие по този начин предстоящото лято, само че и кой алкохол няма да подразни стомаха ви, с цел да сервирате или поръчате точно него, в случай че страдате от стомашни проблеми.

Макар да е мощно непрепоръчително да консумирате алкохол в най-горещите часове от деня и когато се оплаквате от стомашно неразположение, скъпата информация кой алкохол няма да подразни стомаха ви ви разрешава въпреки всичко да се насладите на своето пиво, без да се притеснявате за следствията за здравето ви или най-малко за това на стомаха,
-->
Употребата на спиртни питиета има потвърдено негативно влияние върху целия стомашно-чревен тракт и влия отрицателно на функционалностите му. Вредата, която етанолът нанася на червата, е не по-малка от тази, която оказва на черния дроб. Всъщност етанолът е този, който нервира стомаха, и точно поради него алкохолът е нездравословен за стомашно-чревния тракт. Обикновено приказваме за проблеми точно с дроба при корист с алкохол и постоянно пропущаме, че спиртната напитка в чашата ни разрушава здравето и на стомаха ни.

Дори бирата има сходно отрицателно влияние, макар че съдържа непретенциозно количество алкохол. Дразненето на стомаха се дължи на етанола, отделят се повече стомашни сокове при консумация на алкохол и това е изключително нежелателно, в случай че задачата ви е здрав корем. Особено рискови са пациентите с гастрит, колит, язва и рефлукс, защото отделяното огромно количество солна киселина прави признаците на стомашно неразположение, в случай че към този момент има диагностицирано такова, още по-ярки, мощно изразени и неприятни.

Горещо предлагаме да сведете до най-малко, още по-правилно да се откажете от всевъзможни алкохолни питиета, приготвени с мента (бяла съветска мента), шоколад или кафе (ирландско кафе), които са измежду постоянно срещаните в коктейли и напитки. Ако добавите към питието и чаша плодов сок от възкисели цитруси, то няма по какъв начин коремът ви да се страда. Последните изследвания сочат напитките с по-ниска киселинност като по-безопасни за стомаха и по-малко рискови. Според равнището на рН джин, текила и незърнени водки са разновидностите с най-ниска киселинност, заради което те оказват минимум негативно влияние върху здравето на стомаха. Той ще е по-доволен и в случай че не пийвате вечер и в късните часове на нощта, когато рискът от киселини е най-голям. Отказът от цитрусов сок с питието също оказва помощ, заменете го с вода, с цел да минимизирате негативното влияние на сока.

Последните изследвания сочат напитките с по-ниска киселинност като по-безопасни за стомаха и по-малко рискови. Според равнището на рН джин, текила и незърнени водки са разновидностите с най-ниска киселинност, заради което те оказват минимум негативно влияние върху здравето на стомаха. Той ще е по-доволен и в случай че не пийвате вечер и в късните часове на нощта, когато рискът от киселини е най-голям. Отказът от цитрусов сок с питието също оказва помощ, заменете го с вода, с цел да минимизирате негативното влияние на сока. В дребни количества алкохолът нормално не може да бъде наименуван нездравословен, а пийването на огромни количества е нездравословно и рисково, като това се отнася освен за стомаха и червата ви, само че за цялостното здраве.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР