Дългата коледно-новогодишна ваканция на депутатите свърши и те се събират

...
Дългата коледно-новогодишна ваканция на депутатите свърши и те се събират
Коментари Харесай

Първо заседание на парламента след коледно-новогодишната ваканция


Дългата коледно-новогодишна почивка на депутатите свърши и те се събират през днешния ден на първото си за 2021 година пленарно съвещание , съобщи БГНЕС.

По традиция парламентарните групи в Народното събрание ще стартират новата пленарна сесия, която ще бъде и последна в мандата на 44-то Народното събрание, с обичайните си политически заявления, в които ще очертаят целите в своята работа като част от законодателния орган.

В плана на дневен ред на депутатите са залегнали три оферти за законови промени – в Закона за ограниченията против изпирането на пари, в Закона за кредитните институции и Закона за възобновяване и преструктуриране на кредитни институции и капиталови медиатори.

Вероятно и изцяло предстоящо една от преобладаващите тематики в работата през тази пленарна сесия ще бъдат измененията в Изборния кодекс, свързани с идните парламентарни избори. Управляващите към този момент обявиха подготвеност за законодателна самодейност, даваща право на поставените под карантина поради COVID-19, както и признатите за лекуване в болница, да упражнят правото си на глас с преносима изборна урна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР