Дълбокото дишане е главният начин за преодоляване на атаките. Това

...
Дълбокото дишане е главният начин за преодоляване на атаките. Това
Коментари Харесай

Как да спрем паник атаката?

Дълбокото дишане е основният метод за превъзмогване на офанзивите. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ психологът Михайлина Абрашева.
„ Трябва постепенно да вдишва и постепенно да издишва. След това би трябвало да се разсее от отрицателните мисли. Да си пусне обичана музика или прелестно четиво. Най-бързото и елементарно, което може да се направи в тези обстановки е да се обади на човек, който е на негова страна – другар или психолог “, изясни тя.
 Какво е агорафобия Какво е агорафобия
Агорафобията е боязън и избягване на места със скупчване на хора, боязън да се излезе от у дома. Трудно е да се повярва, само че доста хор...
Михайлина Абрашева сподели още, че първоначално е съвсем невероятно човек самичък да се оправи с паник офанзива си. Когато човек ги овладее те минават за няколко минути и най-после изчезват. Тя обърна внимание, че медикаментите не лекуват този тип спешен режим на тялото. Медикаменти се употребяват, когато се стигне до паническо разстройство и маниакални уплахи, основно , само че те единствено олекотяват симптоматиката. Антидепресантите обират страстите и са потребни, само когато нещата са доста усложнени. Към тях може да се получи взаимозависимост, по тази причина би трябвало да се взимат под контрола на експерт психиатър.
Повече от 35% от хората по света получат паник офанзива най-малко един път годишно. Науката не дава прецизен отговор на въпроса какво провокира паническите офанзиви, само че е явен механизмът, по който те се случват. Паник офанзивите могат да се случат на всеки човек, никой не е застрахован, изясни тя. Не единствено отрицателните страсти водят до паник офанзиви, прекарването на мощна позитивна страст също може да докара до това, обърна внимание психологът. Тялото разсъдъкът и душeвността ни работят дружно и основават човека-личност, който е неповторим, изясни тя.
„ Когато настава паническата офанзива се получава комплициране в координацията сред тези три елементи. Тогава мозъка подава подправен сигнал за голяма заплаха, която е мощно пресилена от нашия разум. Тялото реагира като се свива и подготвя за пердах. От свиването на тялото се получава реакция на съдовата система. Съдовете се свиват. Затруднява се придвижването на кръвта и започваме да се задушаваме, не ни доближава въздух, а сърцето стартира да бие учестено, с цел да навакса дефицита на О2 до клетките “, изясни тя.
Водещо е чувството, че нямаме надзор върху тялото си, сподели още Михайлина Абрашева. Всичко това се дължи на страст, която или сме потиснали. Може да не е сега, даже да е от детството ни, изясни още психологът. Връщането на контрола над себе си е най-трудно за тези, които за пръв път изпитват паник офанзива, изясни Абрашева.
 Всичко за паническите офанзиви Всичко за паническите офанзиви
Основна причина за припадък на паническа офанзива са негативните мисли и фиксациите. Това сподели психологът Лидия Годлевская, заяви РИА Но...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР