Дъждовното лято и по-слабият туристически поток вече са се отразили

...
Дъждовното лято и по-слабият туристически поток вече са се отразили
Коментари Харесай

Бирените продажби страдат от намалелите туристи и лошото време

Дъждовното лято и по-слабият туристически поток към този момент са се отразили върху продажбите набира у нас и те са спаднали с 4-5% по отношение на предходната година. Ако тези трендове не се трансформират през целия пиков за пивоварните летен сезон, упованията за пазарните резултати към края на 2019 година не са оптимистични, съгласно Съюза на пивоварите в България.

Те оповестиха данните за пазара през 2018 година, които сочат лек спад в потреблението на бира. Тя е била 75 литра на глава от популацията, до момента в който през 2017 година количеството е 76 л.

5.5 милиона хектолитра бира са продадени в страната през предходната година, а оборотът на пивоварните предприятия е близо 480 милиона лв., оповестиха от съюза в навечерието на професионалния си празник Илинден. През 2018 година производството на бира у нас е 5.1 млн. хектолитра, като за същия интервал на пазара са позиционирани 35 нови продуктови оферти, създадени в България. Вносната бира е 308 хиляди хектолитра, а износът, който е 187 хиляди хектолитра е с 44% растеж, сочат данните=



Продължава позитивната наклонност за увеличение каузи на продажбите в кенове и понижаване на каузи на пластмасовите бутилки. Търговията на бира в хотели, заведения за хранене, кафенета към този момент 10 години не престават да са в застоялост и спрямо реализацията през магазинната мрежа за 2018 година са в съответствие 20% към 80%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР