Дъжд от пари ще донесат инвестициите на три фирми в

...
Дъжд от пари ще донесат инвестициите на три фирми в
Коментари Харесай

Дъжд от пари в 3 града. Нови работни места

Дъжд от пари ще донесат вложенията на три компании в Търговище, Съединение и Враца.

Компаниите ще налеят общо над 55 млн. лева в трите града. Те ще разкрият и близо 250 нови работни места, разгласи служебният министър на стопанската система Кирил Петков, който им връчи документ клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на фирмите.

Производството на фирмите съвсем на 100% е за експорт.

„ Тракия глас “ е завод за обработка на плоски стъкла, които са 100% за експорт, с обща стойност на инвестицията над 27 млн. лева и те са в Търговище.

„ Готмар “ прави две вложения – едната за електроуреди, а другата - за фотоволтаична централа. И двете неща ми харесват, тъй като те стават по-зелени, а въпреки това си отварят потенциала, сподели министърът. 90% от инвестицията отива за експорт, като разширението става в Съединение.

„ Т-клас “ влагат 10 млн. лева като те ще влязат във Враца, с цел да построят 70 000 кв. м. уголемение въз основата си “, уточни още Петков и добави, че те са част от тези 14% компании, които имат експортен капацитет и счита, че той би трябвало да се усили.

Той разяснява още, че политики без хора не могат да се вършат и акцентира, че първата им стъпка е да бъдат спрени кражбите и увери, че страната ни има пари, заяви БГНЕС.

Петков не сподели еднопосочно дали би взел участие в нов кабинет, само че разясни, че все още не е канен и съобщи, че тяхната цена е висока, тъй като желаят самостоятелност и екипност и няма да разрешат да бъдат следени с телефонно позвъняване.

„ За да може да сме ефикасни са нужни две неща. От една страна би трябвало да имаме независимост на деяние, въпреки това да имаме обща визия за развиването. Не може човек да има икономическа политика без финансова такава. За мен отборната работа с министерството на финансите е основна, с цел да вземем сходно решение. Иначе е огромно наслаждение за нас като виждаме, че има действителен прогрес, имаме сила за работа. Въпросът е, че първо някой би трябвало да те предложения, второ би трябвало да ти даде свободата и трето да ти даде опция да работиш в екип “, разяснява той и посочи, че държи на финансовия министър Асен Василев, тъй като с него имат обща визия за развиването на България.

Попитан дали би траял без него, той сподели че това би му посочило, че има разлика във визията по какъв начин би трябвало да се развива страната. Според него този въпрос на визия и тактика в сравнение с имена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР