Да защити действията на прокуратурата в ефира на БиТиВи се

...
Да защити действията на прокуратурата в ефира на БиТиВи се
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП доволен, че прокуратурата надхитрила ТАД Груп

Да отбрани дейностите на прокуратурата в ефира на БиТиВи се опита шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той се присмя на " ТАД Груп " и изясни по какъв начин проверяващите " с ловкост и лукавост " им разрушили паролите. Защото употребявали личните им охранителни камери в офиса.
Може ли да правиш закононарушения пред камери и записване на звукови файлове? Всяко едно деяние е закрепено, обясин Спиридонов.
Според него не било казус, че прокуратурата разгласява част от доказателствата, които има против тримата обвинени от " ТАД Груп ". Разследващите трябвало да покажат истината, която по този начин или другояче щяла да стане ясна в съда. Много бързо забравяме какво се е случило единствено преди няколко дни. Тези обвинени лица обикаляха студията и обясняваха, че нямат нищо общо с тази офанзива. А какво се получава в този момент? Това, което беше изнесено от прокуратурата е резултат от дългогодишната работа и неспане на чиновниците на ГДБОП. Нека да види обществеността какви хора вървят по студиата, назидателно изясни Спиридонов. И продължи да хвърля обвинявания и да раздава присъди от телевизионния ефир.
Разказа, че в компютъра на Кристиян Бойков имало още доста информация. Не мога да ми обясня какво има в компютъра на този юноша, бяха думите на шефа на ГДБОП. После добави, че имало още доста файлове от базата на Национална агенция за приходите, които не са стигнали до медиите. Опита да сътвори напрежение сред БиТиВи и " ТАД Груп " като вмъкна изречение, че в записите от диалози имало " квалификации към публицисти " от малкия екран. Не били удовлетворени по какъв начин е отразен слачая.
Ръководителят на ГДБОП изясни още, че има задоволително доказателства, че от " ТАД груп " са атакували уеб страниците на избрани компании, а след това са им предложили отбрана. Удряш уеб сайтове на частни компании, по-късно да ги рекетираш, с цел да им направиш системите. Много са компаниите. Хакване на системата на избрана компания, след което се изпраща човек, който им изяснява по какъв начин да им бъде помогнато и да им станат клиенти, обясни Спиридонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР