Пожарът в двете изпепелени къщи в Пазарджишко тръгнал от изваряване

...
Пожарът в двете изпепелени къщи в Пазарджишко тръгнал от изваряване
Коментари Харесай

Пожарът в двете къщи в село Свобода тръгнал от изваряване на буркани

Пожарът в двете изпепелени къщи в Пазарджишко тръгнал от преваряване на буркани. Две необитаеми постройки в стрелченското село Свобода на изхода по посока село Попинци бяха обхванати в пламъци в неделя.

Установен е притежателят на парцел провокирал по несъобразителност пожара, оповестиха от полицията.

В РСПБЗН-Панагюрище бил получен сигнал за зародил пожар в парцел намиращ се на изхода от село Свобода по посока за село Попинци. Той бързо се трансферирал и в прилежащия парцел, където обхванал необитаема къща. Постройката е благосъстоятелност на 59-годишна жителка на Панагюрище.

Към мястото неотложно били ориентирани екипи на пожарната в Панагюрище и Стрелча. След локализиране и потушаване на огъня на мястото е осъществен оглед от дежурна група на полицейското ръководство в Панагюрище.

Установено било, че случаят е провокиран от 65-годишния притежател на единия от изгорелите парцели. Той решил да стерилизира буркани в двора и по този начин огънят плъзнал по сухата трева и обхванал стопанска сграда в двора му. От там пожарът се трансферирал и у съседите. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Мъжът не е арестуван заради здравословни проблеми.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР