Да започнем дадено начинение е по-лесно, отколкото да се придържаме към

...
Да започнем дадено начинение е по-лесно, отколкото да се придържаме към
Коментари Харесай

Здравословните обещания, които си струва да спазим

Да стартираме обещано начинение е по-лесно, в сравнение с да се придържаме към него дълго време.

Макар смяната да е доста сложна, поради навиците, с които сме привикнали, тя не е невъзможна. Особено когато става дума за привички, свързани с храненето, тренировките, даже съня.

Много е значимо когато подхващаме такава стъпка да си слагаме дребни и достижими цели, с цел да не се отхвърляме.  Добра концепция е също по този начин да споделим с някой непосредствен, който да ни поддържа и да се усещаме виновни освен пред себе си. Ето някои дребни, само че обилни промени, които можем да създадем:

Хранете се рационално

Идеята, която стои зад това да се храним рационално е доста елементарна: в случай че се храним постепенно и се любуваме на храната, тялото ни единствено ще ни подскаже от какво има потребност и по кое време се е заситило. Всъщност това улеснява балансираното хранене, което може да включва даже и обичаните ни сладкиши, само че в умерени количества.

Заспивайте и се събуждайте едновременно

Повечето хора се стараят да спят избран брой часове, само че е значимо да настроите тялото си за лягане и ставане едновременно всеки ден. После ще се убедите какъв брой по-пълноценна е почивката ви и по какъв начин заран не се борите с вътрешното си предпочитание да натискате “Snooze ” по няколко пъти.

 3cecefb70f59a689435fb510808c5f31

Започнете да упражнявате

Изяснете си какво желаете да постигнете с тялото си: изгаряне на мазнини, увеличение на гъвкавостта или създаване на мускулна маса. А по-късно открийте тези тренировки, които ви харесват и подхождат на задачите ви. Така ще изпитвате наслаждение от упражненията и няма да се откажете.

Ограничете сладкото и захарта

Да, знаем, че обичате сладко и не можете без него, тъкмо както и ние. Но последователното намаляване на изкушенията ще понижи риска от сърдечносъдови болести и диабет. В същото време ще се чувствате по-енергични и ще изглеждате по-добре.

Пийте повече вода

Ако нямате навика да пиете задоволително вода, може да сложите бутилка на бюрото си, с цел да ви припомня. А в случай че добавите лимон и ментови листа, пиенето на вода ще се трансформира в наслаждение за тези, за които е компликация. Често объркваме жаждата с глада, по тази причина преди хранене изпивайте по 1 чаша вода.

Диляна Табакова
Снимки: Pinterest

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР