Да, замърсяване на Черно море има и то по-скоро нараства,

...
Да, замърсяване на Черно море има и то по-скоро нараства,
Коментари Харесай

Министър на Денков призна: Да, вярно е това, което се случва в Черно море. Замърсяването нараства

Да, замърсяване на Черно море има и то по-скоро нараства, в сравнение с да се свива. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министъра на околната среда и водите Юлиян Попов. Той разяснява изследването на “Активни консуматори ”, което откри ешерихия коли на плажове по Южното Черноморие, като акцентира, че то по-скоро ориентирано към здравен, а не екологичен проблем. Попов също по този начин съобщи, че то сякаш е правено особено на най-замърсените места и не дава цялостна картина на обстановката на българските плажове.
Министърът обаче похвали проучването поради извода, че в случай че има замърсяване на морето ни, то не е обвързвано с Украйна, а си е наш проблем. Замърсяване има, удостовери Попов и добави, че приветства да бъде направена цялостна инспекция на плажовете от няколко министерства.
Казусът с въглищната част на инсталацията на Топрофикация – Габрово е завършен, съобщи Юлиян Попов. Той посочи, че още през февруари е наложена насилствена административна мярка за преустановяване на работата на централата поради тежко и неприемливо замърсяване и това докара до възбрана за опериране. Министърът обаче добави, че в страната има и други такива съоръжения, както и че и в този случай става въпрос за съгласуваност сред няколко министерства, с цел да се наложи ефикасен надзор.
България би трябвало да се придвижи към едно по-модерно живеене, с доста по-добра околна среда, условия на труд и здраве, съобщи екоминистърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР