Да търгуваш с крадени кучета - потенциален бизнес за милиони.Всъщност

...
Да търгуваш с крадени кучета - потенциален бизнес за милиони.Всъщност
Коментари Харесай

Организирана престъпна група търгува с крадени кучета - историята на потърпевш

Да търгуваш с крадени кучета - евентуален бизнес за милиони.

Всъщност това не е нова незаконна скица - добре известна е за България, само че до момента в който не се опариш няма по какъв начин да схванеш. Да, доста постоянно домашни любимци, най-вече кучето и то дребни породи, стават жертва на кражба, а времето за " похищение " на кученцета става когато няма доста очевидци - нормално в най-ранните или най-късните часове на деня. Кражбата на кучета и надлежно тяхната продажба има капацитет да се трансформира в бизнес за милиони. Но за множеството, които харчат милиони, добити от закононарушения - няма закони, а за кокошка няма амнистия.

Как се търгува с кучета? Домашните любимци биват препродавани за солидна сума на клиенти или на развъдници за разплод. Крадците търгуват „ стоката “ в придвижване на себеподобни, инцидентни хора, качват разгласи в уеб сайтове и по противозаконни базари. Другата скица е следната - хората, откраднали животните, сами се свързват с техните притежатели - споделят им, че са намерили кучето им и желаят крупна сума, за това, че сякаш са намерили кучето.

Какъв е профилът на крадците? Обикновено това са хора с невисок обществен статус, принадлежащи към един избран етнос, който през годините бива определян като " проблематичен контингент ". Голяма част от крадците на кучета нямат домашни любимци - апашите се вълнуват единствено от финансовата полза. Те нямат визия на какво протягат ръка и в малко случаи осъзнават какво предизвикват на стопаните.

Ексклузивно в GlasNews.bg Ви срещаме с историята на пострадал от незаконната активност. Запазваме както анонимността на момичето, по този начин и тази на кучето - ще ги назоваваме Ани /момичето/ и Тери /кучето/.

Започваме от мястото на събитието от където дребната Тери е открадната. Това е студио за маникюр, благосъстоятелност на Ани. На кученцето не му се случва за първи път да е на това място, стопанката на Тери постоянно я взима със себе си, само че една неделя вечер, към 20:30 часа, кученцето излиза от студиото на по малко от половин метър и... изчезва безследно. " Моето куче е извънредно плахо и не напуща периметъра, без значение какво се случва... ", споделя Ани. На камери за видеонаблюдение, Ани вижда, че кучето й излиза от салона и след по-малко от минута тя потегля след нея, само че кражбата на кученцето се е случила извънредно бързо.

" Цяла вечер огромна група от другари обикаляхме и я търсихме. Във Facebook доста съпричастни хора също бяха разбрали и се включиха в издирването. ", споделя пострадалата на подлата кражба. На идващият ден Ани принтира и залепя постери със фотография на Тери и телефонен номер за връзка. " Имаше доста хора, които ми звъняха и ми споделяха, че и на тях им се е случвало кучето им да изчезне при необясними условия и са го откривали чрез човек живущ в квартал Лозенец. "



По съвет на други потърпевши, Ани отива във въпросния квартал - там също разлепя постери и разпитва живущите дали някой не знае нещо по въпроса, тъй като вярно е предположила, че не всички имат достъп до обществените мрежи, в които Тери към този момент беше добила много огромна известност. Продавачка в един от кварталните магазини упътва Ани към мъж, който търгувал с крадени кучета - прякорът му е Чопъра. Тя е разкрила къде живее и е разговаряла с него. Не след дълго, Чопъра изискал от Ани 50.00 лева, " с цел да почерпи хората си и да стартират да търсят кучето, което сигурно било някъде там ".

" Дадох му пари и разменихме телефоните си. Сумата която му дадох беше по-малко с ангажимента, че откри ли кучето - ще получи повече. ", споделя Ани пред GlasNews.bg. В продължение на часове обаче, крадецът не стопира да изнудва Ани за още пари.

" Получих позвънявания, че са видели Тери на центъра и слезнах да диря там, само че след половин час ми се обади една жена, която твърдеше, че живее наоколо до игралната зала в Лозенец и е видяла кучето ми в ръцете на мъж. " - Ани незабавно се качва в колата си дружно с близка другарка и се насочат към къщата на Чопъра, която се намира на най-високата точка в квартала. Приятелките го откриват, а изненадат от срещата си с тях - той стартира да им крещи, да им споделя, че нямат работа там. " Ние бяхме на улицата пред къщата, не сме влизали нито тогава, нито по-рано в къщата му. ", безапелационна е Ани.

Докато Ани бива заплашвана, че в случай че не му даде пари няма да си види кучето, в периферията вижда мъж и жена да носят кучето й. Тя незабавно е побегнала към тях, а те са й обяснили, че би трябвало да предложи огромна сума пари, с цел да си получи кучето - също като Чопъра.

" Взех кучето без доста да приказвам и побегнахме към колата. Успяхме да се отървем единствено с това, че замеряха по колата, само че откакто половин час ми звъняха непрекъснато, ме чакаха тъкмо пред работното ми място, по какъв начин става това? В непосредственост до студиото има павильон за бързо хранене, където друга група бяха отишли. Там мъжът и дамата сякаш спасители на Тери се жалваха пред моя позната, че съм откраднала кучето, куче за което имам документи, че е мое. Веднага органите на реда си отзоваха и взеха решение разногласието ни. "

Нещата не завършват до тук. Следват закани и изнудване за парична полза - Чопъра си желае своето. " Аз самата споделих, че ще дам пари на хората, които я намерят и ми я върнат... Проблемът обаче беше в това, че те не върнаха кучето и ме шантажираха за пари! Начинът, по който желаеха компенсация не беше правилен, а кучето, което беше държано като пленник, си го взех със мощ и по законов път. "

Това е дребната Тери, претърпяла ужаса предходната седмица:



А в случай че и Вие търсите загубен домакински любим и опитите Ви за неговото намиране дотук са безуспешни - не се отхвърляйте и не се предавайте. Помнете, че постоянно има нещо, което може да се направи - подайте тъжба в Министерство на вътрешните работи, разлепете разгласи, по-задълбочено претършуване на региона на изгубването, разпитайте хората, посетете незабавните центрове за животни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР