Да станат с втора категория трудКласация на неработещите политики в

...
Да станат с втора категория трудКласация на неработещите политики в
Коментари Харесай

Предложение: Учителите с година почивка след четири работни

Да станат с второкласен труд
Класация на неработещите политики в образованието направи Синдикат “Образование ”. Тя се базира на националното проучване измежду повече от 4500 учители, шефове и родители, по отношение на нужните промени в Закона на предучилищното и учебно обучение.

Според проучването преди всичко би трябвало да се понижат нормативите на учителите след 50-годишна възраст и по този метод да се запазят до високата пенсионна възраст, която скоро ще стане 65 години.

Като втора най-неработеща политика се подрежда “Политиката за грижа към българския преподавател и Резилианс към специалността ”, за която 88,2% от респондентите считат, че би трябвало учителският труд да се причисли към второкласен.

Според 52% от участниците държавните грижи за педагозите би трябвало да се насочат към основаването на механизми по европейска и международна процедура, които да запазят учителите. Пример за подобен е те да имат право на 1 година подготовка и рехабилитация, без да работят с възпитаници, при отработени 4 години.

В случай на ранно пенсиониране на учителите, те да могат да употребяват добавката от Универсалния пенсионен фонд (УПФ), която са формирали с персонални вноски, оферират 37,3% от респондентите в проучването.

При проучване на МОН през 2019 година за натовареността на българските учители се откри, че българския преподавател е двойно по-претоварен от европейските си сътрудници, а грижа за педагозите би трябвало да поставя страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР