Да си действащ премиер на европейска държава и да наемеш

...
Да си действащ премиер на европейска държава и да наемеш
Коментари Харесай

Добрев към премиера: Браво, Денков! По-надолу от теб никой не може да падне. Унизително е това, което направи

Да си настоящ министър председател на европейска страна и да наемеш лобисти да ти уредят срещи в Съединени американски щати е унизително! Браво, Денков! По-надолу от теб никой не може да падне! Това разяснява депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
Както стана ясно, министър председателят Денков отпътува на публично или работно посещаване в Съединени американски щати в интервала 7-9 февруари.
Най-вероятно дадените от Политическа партия 100 000 $ за лобистки контракт, подписан от Асен Василев, което провокира следващия скандал към ръководещите, са били “с цел преди ротацията да бъде уредена среща на Николай Денков с президента на Съединени американски щати Байдън в Овалния кабинет ” и за “3 минути фотография с Байдън ”.
Партията дължи отговор на обществото с какви пари е заплатено на лобистите от Съединени американски щати, защото Законът за политическите партии в България не планува публични средства от партийните дотации да бъдат употребявани за лобистка активност.
Според някои медии лобистите от „ Манатос и Манатос “ провеждат при започване на февруари аудиенция на министър-председателя Николай Денков във Вашингтон. За първи път в историята на българската дипломация, наетата от политическа партия „ Продължаваме промяната “ лобистка компания, възнамерява посещаване на български министър председател в чужбина.
Към този миг няма удостоверение за среща на Денков с Байдън.
Но в една от клаузите в подписания от Асен Василев контракт с „ Манатос и Манатос “ е планувано точно образуване на такива срещи, в това число на най-високо равнище в Съединени американски щати, за водачите на „ Продължаваме промяната “. Прави усещане също, че подписаното от „ Продължаваме промяната “ съглашение с лобистите е с доста пай период – единствено за два месеца, което буди подозрение, че задачата на съглашението е точно визитата на Денков в Съединени американски щати, означи преди дни Гласове.
Очаква се Николай Денков да организира диалози на най-високо равнище в Съединените щати, да посети разнообразни аналитични центрове и да изнесе лекция в университет във Вашингтон. Така на процедура едно частно посещаване, проведено против финансиране от лобистка компания, в България най-вероятно ще бъде показано като държавна аудиенция на българския министър-председател.
Странно е, че месец преди да сдаде премиерски пост Николай Денков прави старания за посещаване в Белия дом и за среща с Байдън. Създава се усещане, че Денков и Политическа партия желае “да се потвърдят ” на Големия брат и то преди встъпването на Мария Габриел като министър-председател на България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР