Да се получи направление за безплатен PCR тест се оказва

...
Да се получи направление за безплатен PCR тест се оказва
Коментари Харесай

Мисия възможна ли е безплатният PCR тест от джипи

Да се получи направление за безвъзмезден PCR тест се оказва противоречив проблем през последните дни, откакто стана ясно, че за задачата би трябвало да имаме най-малко 5 от признаците на ковид – температура, кашлица, мощна изнемощялост, загуба на усет и подушване, затруднено дишане, мускулни болки и кислородно засищане по-малко от 92%.

„ Пациенти влизат в болница с по-малко признаци. Ако чакаме петте признака, ще бъде късно да ги отделим у дома, те ще са разнасяли болестта дълго време “, разяснява пред бТВ доктор Гергана Николова, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Тя посочи, че това предложение не е обсъждано с БЛС и прави издаването на направление за PCR тест от персоналните лекари съвсем невероятно.

„ Националната здравноосигурителна каса провежда лотария – познайте пет признака на COVID-19 и спечелете направление за PCR от своя доктор “, иронично добави доктор Николова.

Тя изясни, че за електронно направление не е необходим интернет – пациентът получава код от общопрактикуващия доктор, който би трябвало да каже дружно с името си в лабораторията.

Лекарката прикани хората преболедували COVID-19, които дават отговор и на други условия, да дарят плазма. Тя е нужна за тежко болните от ковид. Днес Центърът по трансфузионна хематология в София ще работи изключително през целия ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР