Да се намери механизъм, включително с участието на държавата, така

...
Да се намери механизъм, включително с участието на държавата, така
Коментари Харесай

ПП: Да се поеме грижа за минералните бани на България и те да станат широко обществено достъпни


Да се откри механизъм, в това число с присъединяване на страната, тъй че да бъде поета грижата за минералните бани на България и те да станат необятно публично налични. Около това се сплотиха участниците на кръгла маса на 24 януари в Народното събрание, проведена от Политическа партия „ “, с поддръжката на „ Българската асоциация за термално завещание “. Събитието беше отдадено на капацитета на българските минерални бани, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия.

Сред съответните задания се открояват прекъсване на разрушаването на знакови уреди и разхищаването на минералните води; използване на положителни нормативни и бизнес практики, които виждаме в доста други европейски държави; основаване на настоящ народен указател на термалните извори; правене на национална тактика за развиване и отделяне на централизирана институция, която да ги ръководи.

„ Със страдание би трябвало да признаем, че доста от термалните запаси не се развиват, а се монополизират или се концентрират в ръцете на частни ползи, които ги ръководят при занижен надзор, лишавайки доста хора от полагащото им се право на свободно прилагане на лечебната вода. Събирането на всички заинтригувани и виновни страни беше сериозна поръчка да се работи на национално и на районно равнище за развиването на едно от най-ценните ни национални естествени благосъстояния ", съобщи госпожа Цветелина Симеонова - Заркин от ПГ на „ “, хазаин на кръглата маса. 

Участниците в кръглата маса споделиха, че досега в редица обитаеми места, в това число в столицата София – най-богатата столица в света на минералните води, към този момент десетилетия се пропилява техният капацитет. Често оправданието е липса на средства, само че в това време се пропущат благоприятни условия по европейски стратегии, а милиони от средствата на данъкоплатците се пропиляват в планове със съмнителна стойност, без оглед на публичния интерес, а културното ни завещание тъне в съсипия. Значението на тематиката, от позиция на здравните и обществени аспекти, културното завещание и развиването на кръговата стопанска система и туризма, беше показано при доста огромен интерес със следните презентации: „ Потенциал и изгода от термалните минерални води за зелената и кръгова стопанска система “ от Иво Анев, „ Влиянието на водите върху човешкия организъм “ от доктор Ивайло Иванчев, „ Бездомни води: минералните извори и изоставената грижа за здравето “ от арх. Слава Савова, „ Туристически разбор за опциите и изгодите “ от проф. доктор Красимира Станева, „ Термалното културно завещание “ от проф. Тодор Кръстев. Специална презентация за сливенски минерални бани за форума показа и госпожа Татяна Султанова, депутат от МИР - Сливен. Участниците посетиха и изложбата “Минералните бани на София - смисъл и избавление ” на фотографа Здравко Йончев, проведена от Политическа партия „ “ в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР