Да работи с млади хора е мисията в живота на

...
Да работи с млади хора е мисията в живота на
Коментари Харесай

Писателят Румен Баросов подкрепи млади хора за създаване на сайта The Balkan Exhibit

Да работи с младежи е задачата в живота на писателят Румен Баросов:
„ Изключително се веселя, че има противоепидемични ограничения. Това дава опция на създателите да извърнат внимание на своите сътрудници, да прочетат малко книги, да си пуснат хубави части за слушане, да се извърнат във вътрешността към себе си и да се опитат да създадат творба, каквато не са създавали до момента. Към това се пробвам да подтиквам и едни младежи, с които от предходната година започнахме да реализираме една концепция, която предходната седмица доби действителност . Става дума за млади студенти, писатели, преводачи, хора влюбени в литературата - младежи, които четат книги “, сподели в предаването „ Нощен небосвод “ Румен Баросов.

Той напомни, че екип от младежи е основал интернет уебсайт The Balkan Exhibit за разпространение на създатели в сферите - образни и театрални изкуства, литература, музика. Сайтът е основан с финансовата помощ на Национален фонд „ Култура “.

Всеки човек, който чете, който се интересува и е деен младеж, заслужава да има място и пространство, където да може да се изрази и да покаже творчеството си “, сподели Иваша Христова, стихотворец и редактор във вестник „ Еволюция “.

20-годишната Анна-Естелл, която от 8 години живее в Англия, приключва бакалавърска степен „ Визуални изкуства “ и  взе участие в организирането на фестивал за показване на разнообразни изкуства - музика, снимка, пърформанс, илюстрации, керамика:

Една от моите цели като актьор е да покажа, че идвайки от дребна страна, имаме доста гений, изключително младите и че би трябвало това да се види и оцени от по-старото потомство и от по-младото, което ще се учи от нас “.  

Симона Колева, студент в първи курс в компетентност френска лингвистика, редактор във вестник „ Еволюция “ разяснява, че се стреми към интелектуална и духовна еволюция:

„ Аз самата се допирам до общи съидейници, до доста по-опитни хора, за което съм доста признателна и както твърди Румен Баросов в първия брой на „ Еволюция “, изкуството избавя и ни упътва в историята и живота “.

Румен Баросов разяснява, че литературата и живота са водени от еволюция - придвижване, което постоянно върви нагоре: 

" Иска ми се да подвигна малко българската литература на тези млади създатели, тъй че тя да откри почтено място на европейската литературна карта “.

Румен Баросов е роден на 7 октомври 1964 година в гр. Ловеч, България. Завършил ІІ ЕСПУ „ Анастасия Димитрова “ в гр. Плевен през 1982 година и компетентност Българска лингвистика в Софийски университет “Св. Климент Охридски ” със степен Магистър по литература през 1992 година.

Публикувал е за първи път през 1982 година в литературното издание “Вит ”.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР