Да припомня хронологията за любителите на късата памет, каквато е

...
Да припомня хронологията за любителите на късата памет, каквато е
Коментари Харесай

Цонев разкри безобразията със златните паспорти

Да напомня хронологията за феновете на късата памет, каквато е и правосъдната министърка. Така стартира изказването си в НС зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев след укор на правосъдната министърка Надежда Йорданова. 

" На 29 ноември 2012 година Народно събрание приема на второ четене закон за изменение, където се предлага въпросният прийом да се одобри, парламентарна група Движение за права и свободи се опълчва и желае текстът да отпадне, тъй като няма гаранции, че това поданство има задоволителен надзор и вложенията ще бъдат действителни. Тоест ние предизвестяваме какво ще се случи и то се и случи. Предложението ни не бе признато ", сподели той.

И добави: " Следва несъгласие на Плевенелиев. Движение за права и свободи гласоподава за ветото. Въпреки това ветото е отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и синята коалиция - вашия предходник. Ето ги стенограмите и гласуванията ".

" В тези 8 години се натрупат стотици случаи с една и съща скица - инвестиция в ДКЦ през адвокатска адвокатска фирма, неблизка до Движение за права и свободи, само че може би близка до други хора, закупуване на държавни скъпи бумаги, уверение за инвестиция за 1 млн. и 1 лева, даване на непрекъснато престояване и поданство. Има и изтегляне на заем от банката. След приключването му ДКЦ-тата се усвояват от банката, а той си е взел парите авансово от заема ", сподели Цонев.

" Това е цената на въпросното поданство. Това имахме поради като не се съгласихме с модела ", добави той.

" През 2019 година Народно събрание основава краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства за корупция при издаване на българско поданство, само че не по капиталови път, а по приизход. Ставаше дума за изявления в непознати медии. В хода на работата се запознахме и с тези извращения. Тогава истината в това, което казахте, тогавашният правосъден министър предложи да отпадне капиталовото поданство ", сподели Цонев, представен от " Блиц ".

И добави: " От комисията проучихме по какъв начин стоят въпросите в други страни. Комисията от 16 члена, двама от които от Движение за права и свободи, предложи на Народно събрание: " България да не прекрати капиталовото поданство, само че да го управлява строго, с цел да има ефикасни гаранции, че става дума за действителни вложения ". 

" Комисията сътвори законопроект. Той не бе подписан единствено от Българска социалистическа партия. Г-н Крум Зарков бе непрекъснато за отпадане. Всички останали го подписаха. Така се стигна до оставане на режима. Тук е операцията. Не е оставен същият режим, същият режим е безусловно анулиран. Режимът е изменен, затегнат и контролът също. След приемането на закона не е публикуван нито един паспорт ", сподели той.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР