Да осигури мнозинство е ангажимент на мандатоносителя. Ние имаме нашите

...
Да осигури мнозинство е ангажимент на мандатоносителя. Ние имаме нашите
Коментари Харесай

Депутат от БСП проговори за министри в кабинета на Василев

Да обезпечи болшинство е ангажимент на мандатоносителя. Ние имаме нашите 26 народни представители и ще гласуваме по този начин, както сме се разбрали по всички параметри, ние сме предсказуем сътрудник. Това съобщи пред Българска национална телевизия Борислав Гуцанов – народен представител от ПГ на "БСП за България ".

Около 14-15 ч. следобяд ще имаме по-конкретни диалози по отношение на министрите, изясни той. По думите му, последният въпрос ще бъде разискването на личностите за министерските постове.

Да, правилно е, че значително ще запазят своите позиции по-голямата част от министрите на Българска социалистическа партия, сподели Гуцанов. За четирите министерски кресла на "Има подобен народ " не са водени диалози, сподели той.

Гуцанов изясни, че Българска социалистическа партия поддържа законопроекта за промени в КПКОНПИ, който е необходим и с цел да бъде осъществена правосъдната промяна.

По въпроса дали Българска социалистическа партия чакат трети мандат, той отговори, че това е решение на президента, само че по-добрият вид е първият мандат на Политическа партия да събере нужното болшинство.

Той разяснява и социологическо изследване за настройките на гласоподавателите в този миг. Българска социалистическа партия е единствената политическа партия мисля, от ръководещите, която подвига съществено своето наличие - с близо 2%. Това приказва, че сме работили съответно и нашите политики са оказали своето въздействие, счита Гуцанов.

Депутатът добави, че икономическите триумфи по препоръчаните политики на Българска социалистическа партия са реализирани дружно със взаимните решения на обединението.

Войната в Украйна оказа своето голямо въздействие и ние няма по какъв начин да пренебрегнем това, счита депутатът. Той обаче е безапелационен, че в Българска социалистическа партия не съжаляват за позицията си.

Успяхме да създадем по този начин, че да не тръгне нито един патрон към Украйна. Смятаме, че България би трябвало да бъде оптимално неутрална, макар че е член на НАТО, този спор не е сред НАТО и Украйна, а сред Русия и Украйна, счита Гуцанов.

Правилната позиция на Българска социалистическа партия е, че България би трябвало да е оптимално неутрална и да поддържаме дипломатически връзки с всяка една страна в света. Не можем да си разрешаваме внезапни придвижвания. Видяхте какво стана с доставките на газ, ние имаме потребност от енергийни запаси, добави депутатът.

И попита - за какво другите страни, като се изключи България и Полша, не прекъснаха връзките си с "Газпром "?

По време на преговорния развой ние поставихме тези въпроси - би трябвало да бъдат положени всички старания за нормализиране на дипломатическите връзки сред България и Русия, и дружно с това, да обновим връзките с "Газпром ", изясни Гуцанов.

По мотив настояването на оставката на ръководителя на ДАНС, той попита - в случай че имаш шпиони, които си хванал, кои са българите от наша страна. Службите би трябвало доста деликатно да правят своята работа, тъй като един оголен сътрудник, може да бъде употребен за други цели.

Според него, стигането до изгонването в това число и на съветски учители "минава всички граници ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР