Да имат обща мрежа от наблюдатели във всички избирателни секции

...
Да имат обща мрежа от наблюдатели във всички избирателни секции
Коментари Харесай

Триото, Мая и Слави ще надзирават изборите

Да имат обща мрежа от наблюдаващи във всички изборни секции на идния парламентарен избор се споразумяха извънпарламентарните сили, които откликнаха на поканата на уредниците на антиправителствения митинг от така наречен " отровно трио ". Срещата се организира в отсъствието на представители на " Демократична България ".

Целта на срещата, проведена от " отровното трио ", беше основаване на мрежа и работни механизми за отбрана честността на вота при идните парламентарни избори. На поканата откликнаха Мая Манолова от " Изправи се, БГ " и секретарят на партия " ИТН " Виктория Василева.

Арман Бабикян разяснява пред БНР резултата от срещата по този начин: " Постигнахме единодушие, което е много рационално, тъй като всички смислени наблюдаващи на изборните процеси в страната си дават сметка, че никой, с изключение на ръководещите, няма запас да обезпечи наблюдаване и надзор над всички 12 хиляди изборни секции в България ".

Постигната е договореност и за юридическия екип, който да подава координирано тъжби при открити нарушавания. Мая Монолова добави: " С общи старания ще организираме редом броене на резултатите ".

От " Демократична България " не се отзоваха на поканата. Вместо това, съпредседателят на обединението Христо Иванов написа във Фесйбук, че се надява да спомогне за фокусиране на напъните всъщност и са отворени за взаимоотношение, само че по техните начинания, като позволяват, изтъквам: " разглеждането и на други начинания в тази посока ".

Бабикян увери, че те ще продължат опитите за съгласуване на тези старания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР