Да, имаме всеки ден около двойно превишение на фини прахови

...
Да, имаме всеки ден около двойно превишение на фини прахови
Коментари Харесай

Фандъкова: Дано следващия вторник се разгледа предложението за „зелен билет”


Да, имаме всеки ден към двойно превишение на фини прахови частици, това несъмнено се дължи значително и на климатичните условия, само че и на отопляването на твърдо битово гориво.

С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява протичащото се в последните няколко дни в столицата – сериозните равнища на замърсен въздух, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кметът изрази вяра Столичният общински съвет по-скоро да прегледа препоръчаните краткосрочни ограничения, които биха разрешили битка с превишение на фини прахови частици.

Това, което се предлага е да бъде пуснат така наречен „ зелен билет ”, който ще разреши на столичани да се възползват от по-евтин градски превоз. „ А при чувствителни превишения, каквито има в Скопие, да можем и ние да пускаме безвъзмезден превоз. Това са ограниченията, които са заложени. Имам уверението и се надявам, че идващия вторник ще бъдат прегледани в Комисията по екология на Общинския съвет ”, сподели Фандъкова.

Предложението е, когато има заплаха от замърсен въздух в София, общината да ползва: билет за градския превоз на цена от 1 лев, двойно по-скъпа синя зона за паркиране и възбрана за придвижване на коли в центъра.

Столичният инспекторат продължава акцията за събиране на остарели автомобилни гуми във всички региони на града, с цел да може да се борим с аргументите, а не с следствията. Правят се инспекции от страна на полицията и Столичен инспекторат, сподели още Фандъкова по отношение на изгарянето на гуми, най-вече в кварталите с най-вече ромско население.

За мен главно и най-важно е да се спрат некачествените горива на пазара. Затова по наше гледище Министерство на околната среда и водите създава и имаме уверението, че към този момент са подготвени със стандартите на горива, тъй че на пазара да не се пускат горива с нараснало наличие на пепел, на сяра и така нататък, съобщи още Йорданка Фандъкова и продължи: Защото виждаме, че даже най-голямото замърсяване беше на 1-ви януари, когато трафик и придвижване в София съвсем нямаше.
 Откриха новия сектор от бул. „ Брюксел" към Летище София Откриха новия сектор от бул. „ Брюксел" към Летище София / БГНЕС
Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на превоза Ивайло Московски участваха на алегорична гала по разкриване на новия път до Летище София.

Строителството стартира през септември 2016 година Общата стойност на плана е малко над 13 млн. лв.. Проектът включва пряк път до Терминал 2, както и две връзки с Терминал 1. Общата дължина на трасето е 1100 метра. 372 от тях са във въздуха – има построена естакада. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР