Да бъде завършено побратимяването между градовете Шимкент и Пловдив се

...
Да бъде завършено побратимяването между градовете Шимкент и Пловдив се
Коментари Харесай

Кметът се срещна с посланика на Казахстан, искат по-бързо Пловдив да се побратими с Шимкент

Да бъде приключено побратимяването сред градовете Шимкент и Пловдив се споразумяха на среща през днешния ден посланикът на Република Казахстан Негово Превъзходителство Виктор Темирбаев и кметът Костадин Димитров, оповестиха от градската администрация.
Общинският съвет на Пловдив преди няколко години одобри решение, с което утвърди сключването на съглашение сред двата града, само че процесът към момента не е финализиран.
По тази причина дипломат Темирбаев насочи покана за посещаване на делегация в Шимкент, по време на което да бъде подписан договорът за побратимяване.
Пред Костадин Димитров беше показан и новият почетен консул на Казахстан в Пловдив Пламен Панчев. По време на диалозите бяха разисквани благоприятни условия за активизиране на междурегионалните връзки във всички сфери от съвместен интерес – просвета, обучение, туризъм, селско стопанство и други.
Посещението на Виктор Темирбаев в Пловдив е единствено ден преди честването на независимостта на Казахстан. България е една от първите признали я страни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР