Да бъдат отпускани по-големи социални помощи, но само на най-нуждаещите

...
Да бъдат отпускани по-големи социални помощи, но само на най-нуждаещите
Коментари Харесай

Да бъдат увеличени социалните помощи, но само за най-нуждаещите си, предлагат от ИПИ

Да бъдат отпускани по-големи обществени помощи, само че единствено на най-нуждаещите се, оферират икономисти от Института за пазарна стопанска система, които са създали разбор на обществените заплащания в страната и дават оферти за промени.

Според икономистите от ИПИ да вземем за пример помощи за развъждане на деца получава прекомерно необятен кръг от хора. Огромната част от средствата през бюджета на общественото министерство се насочват към необятни групи получатели - фамилии с деца, хора с увреждания и други, като постоянно обгръщат забележителен брой хора, които не са измежду най-нуждаещите се, написа в разбора на ИПИ. А в това време размерът на помощта не е задоволителен за най-нуждаещите се.

“Големият разход за бюджета се образува от Закона за хората с увреждания - най-много месечната финансова поддръжка за хората с увреждания, Закона за персоналната помощ - това са средствата за механизма персонална помощ, както и Закона за фамилни помощи за деца - най-много месечните помощи за развъждане на дете ”, написа в разбора на ИПИ.

А от класическите стратегии за обществено подкрепяне на най-бедните могат да се възползват малко хора, считат от ИПИ. Само 10% от бюджета на общественото министерство е за стратегии за поддръжка на най-нуждаещите се.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР