Да, аз съм плачещият изпълнителен директор. Това написа в Linkedin

...
Да, аз съм плачещият изпълнителен директор. Това написа в Linkedin
Коментари Харесай

Грешка доведе до уволнения. Изпълнителен директор се разплака

Да, аз съм плачещият изпълнителен шеф. Това написа в Linkedin Брейдън Уолейк, основен изпълнителен шеф на основаната в Охайо маркетингова организация Hypersocial и показа в своя разплакана фотография в сряда. Оттогава обявата е получила повече от 6700 коментара и близо 33 000 реакции.

„ Това ще бъде най-уязвимото нещо, което в миналото ще споделя. Обмислях дали да обявявам това или не. Просто трябваше да съкратим няколко от нашите чиновници. Виждал съм доста съкращения през последните няколко седмици. Повечето от тях се дължат на икономическата рецесия или друга причина. Нашите? На моя неточност ", написа Уолейк до фотографията, която демонстрира сълзи, стичащи се по лицето му, съобщи бТВ.

Уолейк споделя, че е взел несъмнено решение през февруари, което в последна сметка е довело до съкращенията. Той към момента не е обяснил какво е това решение, само че съгласно постовете му LinkedIn, той възнамерява да го направи в бъдеще.

Описвайки съкращенията като „ най-трудното нещо “, което в миналото е трябвало да направи, Уолейк сподели, че обича чиновниците си и не желае той да е „ притежател на бизнес, който се управлява единствено от парите и не се интересува кого ще нарани по пътя си “.

„ Да, аз съм плачещият изпълнителен шеф “, сподели той.

Някои консуматори на LinkedIn се подиграха на обявата на Уолейк, и предложиха той да се концентрира върху подпомагането на някогашните си чиновници, а не върху това по какъв начин обстановката е засегнала него самия.

" Моля ви. Уволняването на чиновници е извънредно за вас, само че още по-ужасно за тях. Става дума за грижа за тяхното благоденствие, а не за издание на тъга за събиране на вашите лайкове в обществената мрежа. Това е неучтиво, безчувствено и непристойно. Порасни, погрижи се за тези хора, за които твърдиш, че толкоз се тревожиш, признай грешките си персонално и стой да бъдеш толкоз нарцистичен “, написа един коментатор.

Други поддържаха Уолейк, като споделиха, че схващат, че съкращаването на хора е прочувствен развой, и похвалиха неговата неприкритост.

Това включва един от някогашните му чиновници, Ноа Смит, който пази някогашния си началник и споделя, че би желал да работи единствено за мениджъри като него.

„ За тези, които желаят да ме наемат, аз се интересувам единствено от работа за хора като Брейдън Уолейк, който има позитивен взор върху живота. Не се интересувам да работя за вас, в случай че смятате, че да работите повече часове единствено, с цел да печелите повече пари, е най-ценният метод да прекарвате времето си. “

Уолейк последва първичното си известие с следваща обява, казвайки: „ Хей всички, да, аз съм плачещият изпълнителен шеф. Не, желанието ми не беше да го върша поради мен или да стана жертва. Съжалявам, че се получи по този начин. “

Андре Спайсър, професор по организационно държание в Bayes Business School, сподели пред CNBC, че постът не е неочакван поради настоящите трендове в мениджмънта.

„ Това е наклонност, изпълнителните шефове и водачите са насърчавани да бъдат достоверни и да внасят същинската си същина в работата “, сподели Спайсър. „ Това демонстрира същинските им  страсти и действителни реакции и хората се предизвикват да демонстрират това... тъй че не е изненадващо “, споделя професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР