Д-р Явор Семерджиев, който е републикански консултант по урология за

...
Д-р Явор Семерджиев, който е републикански консултант по урология за
Коментари Харесай

Ако правим това: Профилактика, много течности, без сол и прекален белтъчен прием - можем да си спестим много главоболия

Д-р Явор Семерджиев, който е републикански съветник по урология за София-град, акцентира в студиото на " България заран " значимостта на профилактиката.

" Превенцията е значима, това е научно потвърдено. Надявам се и при нас да стартира национална политика в това отношение. В момента към момента сме на просвета и образование на обособения субект. Нищо не може да размени здравословния метод на живот и метода на усещане на света. Надявам се и отвън огромните градове да се осъзнае значимостта от навременното разкриване на болесттите ", изясни гостът на Bulgaria ON AIR.

От думите на доктор Семерджиев стана ясно, че при бъбречните болести най-честите аргументи са неустановена или недобре следена вътрешна болест - високо кръвно налягане, нараснала пикочна киселина, диабет.

" Със затлъстяването на нацията тези болести стават по-чести. При бъбречните болести няма клинична изява, до момента в който не напредне доста неналичието на функционалност на бъбрека. Трябва да се вземе кръв, с цел да се оцени бъбречната функционалност. Бъбрекът е огромна лаборатория, която почиства нашия организъм. Човек може да не не помни да пие точности. Колкото по-бистра е урината, толкоз по-добре. Това е добър метод човек да се управлява ", сподели още урологът. 

Д-р Семерджиев обърна внимание, че трябва да се заобикаля солта. 

" Знаем за белите токсини - солта и захарта. Има доста храни, в които не усещаме съществуването на сол. През бъбреците се прочистват главно белтъчините. Повишеният белтъчен банкет натоварва бъбреците. Важно е да не забравяме, че има плодове и зеленчуци. Веднъж на ден да опитаме едното ни хранене да бъде постно ", предложи медикът.

" Все още идват родители с деца, които стискат и не пият течности, поради положението на тоалетните в учебно заведение. Едно от нещата е обучение на младежите ", даде образец доктор Семерджиев. 

Според него имаме задоволително експерти по урология и няма потребност във всяко обитаемо място да има уролог.

Той е на мнение, че конкурентността между лечебните заведения е довела до възстановяване равнището на  лекарите и апаратурата, с която разполагат. Добро качество с минимално влияние върху пациентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР