Д-р Полина Паньова се срещна с посланика на Украйна в

...
Д-р Полина Паньова се срещна с посланика на Украйна в
Коментари Харесай

Д-р Полина Паньова чертае културен мост между България и Украйна

Д-р Полина Паньова се срещна с посланика на Украйна в България Виталий Москаленко, а мотивът бе интернационалният план „ Мост на културата-мост на дружбата “. 

Красавицата, която е носителка на влиятелните трофеи Mrs. Transcontinental и MRS Bulgaria Transcontinental 2018 от една година работи по този план, чиято концепция е да сближи и разпространява двете страни и най-много посредством културата. В Бургас доктор Паньова показа пред делегация от Украйна плана и концепциите си за реализацията му в България.

„ Вложих доста сила в това начинание, тъй като съм обвързвана с Украйна – учила съм там, живях дъги години в тази страна, там се омъжих и родих двамата си прелестни сина отново там. Връщайки се в обичаната си татковина, взех решение да разпространявам украинската просвета, която също като българската е с извънредно богато и вълнуващо минало, както и впечатляващо настояще. Ще ми се и в Украйна да научат повече за нас като народ “, споделя доктор Полина Паньова.

Тази концепция е посрещната с голяма наслада от доста известни персони от разнообразни сфери на културния и публичен живот в Украйна. Специално за плана те снимат фотосесия, като на дланта на едната си ръка са изрисували украинското знаме, а на другата длан българското.

„ За човешкия дух няма граници, бариери и ограничавания. Политиката няма никакво значение, когато става дума за изкуство, хубост, великолепие. Искам аз да начертая този мост сред двете страни. За страдание в България много от известните персони сложиха финансови условия, с цел да се включат в плана, което е доста тъжно. Хубавата вест е, че хора като именития публицист Емил Розов, проф. Любомир Стойков, националната певица от Ансамбъл „ Филип Кутев “ Радостина  Йовкова, Мисис България Мариана Маринова одобриха с наслада поканата ми “.

През есента доктор Полина Паньова възнамерява организирането на галерия, на която ще се съберат известните персони от двете страни, подкрепили концепцията „ Мост на културата-мост на дружбата “. 

Във връзка с пандемичната обстановка  в целия свят, към момента не е конкретизирано мястото и дата на провеждането на този конгрес.

Това ще е второто му издание, откакто към този момент бе осъществено сред Украйна и Грузия.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР