Д-р Марк Хайман е на 63 години и е един

...
Д-р Марк Хайман е на 63 години и е един
Коментари Харесай

Как го прави: Тялото на този доктор е 20 години по-младо от самия него, ето я тайната

Д-р Марк Хайман е на 63 години и е един от най-популярните специалисти по дългоденствие в света. Той споделя, че неговата " биологична възраст " (въз основа на маркери за клетъчно здраве) е 43, с помощта на годините на рационализиране на персоналната му рутина.

Вече съществуват солидни доказателства, че вашият метод на живот може да понижи маркерите за клетъчно стареене, макар че тестванията за установяване на биологичната възраст могат да бъдат спорни.
                             

Проучванията демонстрират, че даже не е нужно да предприемате фрапантни ограничения, с цел да подобрите биологичната си възраст. В тази връзка са значими привички като диета, извършения, сън, добавки и ръководство на напрежението. Те биха могли да ви обезпечат спомагателни години, в които да се чувствате здрави и енергични и евентуално да ви оказват помощ да изглеждате по-млади от действителната си възраст.

Хайман не е срещу остаряването - той просто желае всички ние да го вършим по-добре. Той споделя, че е постоянно срещано неправилното разбиране, че остаряването автоматизирано идва със здравословни проблеми като болки в ставите, замъглено мислене и хронични болести.

“Хората не осъзнават, че тези проблеми пораждат с неща, които можем да променим, които са обратими. ”, сподели Хайман пред Insider.

Новата му книга “Млад вечно “ добавя науката за здравословното остаряване със препоръки за привички, които да удължат освен продължителността на живота ви, само че и продължителността на здравето.

Той сподели, че тактики за дългоденствие, като положително хранене и извършения, са основни освен за дълъг живот, само че и за по-добро качество на живот, а здравословната му рутина оказва помощ да се предотвратят дълготрайни проблеми, като в същото време го поддържа във върхова форма тъкмо в този момент.

“Вие не просто добавяте години към живота си, вие добавяте живот към годините си “, споделя Хайман.
                             

Той стартира деня с медитация, кафе и време за писане

Хайман сподели, че първото нещо, което прави всяка заран, откакто се разсъни в 6 сутринта, е да медитира в продължение на 20 минути.

След това той се любува на утринното си кафе и отделя известно време за писане.

Доказателствата демонстрират, че и двата навика могат да оказват помощ за дългоденствие. Кафето е обвързвано с по-нисък риск от положения като сърдечни болести и деменция и обезпечава обилие от потребни за здравето съединения на растителна основа, наречени антиоксиданти. Медитацията може да помогне за възстановяване на психологичното здраве и понижаване на напрежението, главен фактор за това какъв брой бързо остаряваме.

След кафето си Хайман стартира силова подготовка със съпротивителни ластици, която съгласно него му е помогнала да построи мускули и да понижи болките в гърба.

“Преди това беше йога, тенис или вървене. Силовите тренировки в действителност преобразиха тялото и здравето ми “, сподели той.

Изследванията демонстрират, че даже дребни силови тренировки могат да понижат рисковете за здравето. Докато повдигането на тежести е чудесна форма на силова подготовка, ластиците могат да предложат комфортна, портативна алтернатива, в случай че пътувате или нямате достъп до фитнес зала.

Хайман сподели, че утринната му подготовка е към 30 минути, само че в случай че е допустимо, той обича да се движи през целия ден с действия като туризъм или колоездене.

“Моето щастливо място е към три часа извършения дневно “, сподели той.

След утринната си подготовка Хайман продължава с парещ душ и студено гмуркане, оставайки в 40-градусовата вода за три минути. Някои доказателства сочат, че излагането на горещо и студено може да понижи възпалението и да усъвършенства метаболизма.

Неговата здравословна закуска срещу стареене е богата на протеини и хранителни субстанции
 
                             

След утринната си подготовка Хайман се зарежда с това, което той назовава " шейк за здравословно стареене “. Той съставлява композиция от растителни хранителни субстанции и здравословни мазнини, които получава от съставки като горски плодове, семена от чиа и коноп.

За закуска Хайман употребява и 48 грама протеин, главен хранителен детайл за създаване и поддържане на мускулите, които той получава посредством прибавяне на суроватъчен протеин на прахуляк към своя шейк.

" Когато остарявате, мускулната маса е по-важна. Това е сериозна част от здравословното стареене “, сподели Хайман.

Той следва " пеганска " диета, композиция от палео и веган, която се концентрира най-вече върху цели храни на растителна основа.

Специалистът добавя, че като добавка той приема креатин за здравето на мускулите и мозъка. Той също по този начин взима специфичен тип неотдавна открита мастна киселина, наречена C15:0, обвързвана с по-добър сън, повече сила и по-ниски равнища на напрежението.

" Най-важните неща за здравословно остаряване са упражненията и диета с положителни мазнини и растителни храни ", сподели Хайман. 4Никакви добавки не могат да ги заменят. “

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР