Д-р Кети Ценова остава начело на МБАЛ Христо Ботев“ Враца

...
Д-р Кети Ценова остава начело на МБАЛ Христо Ботев“ Враца
Коментари Харесай

Здравният министър размаха пръст срещу директора на болницата във Враца: Обмисли оставката!

Д-р Кети Ценова остава отпред на МБАЛ „ Христо Ботев “ Враца до края на годината, това реши министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков след среща с Борда на шефовете на лечебното заведение, оповестяват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
„ Целта на министерството е да помогне за стабилизирането на болничното заведение. Д-р Ценова подаде оставка, която аз не одобрих и ѝ дадох опция да обмисли решението си. Тя не отдръпна своята оставка и по тази причина обявихме конкурс за избор на нов шеф. Г-н Янко Кочев беше единственият претендент. Той дава отговор на всички условия на състезанието. Като министър на опазването на здравето и принципал на болничното заведение, аз не мога да подцени мнението на лекарите и медицинските експерти, както и на обществото. Затова неговото предопределение се отсрочва “, уточни министър Хинков.
По време на срещата с Борда на шефовете бяха набелязани незабавни ограничения и оздравителни стъпки, които управлението на врачанската болница би трябвало да предприеме до края на годината.
„ След това ще проведем нова среща, с цел да отчетем свършеното и доктор Кети Ценова да съобщи окончателното си решение. Смятам, че с експертизата, която имат членовете на Борда, можете да постигнете задачите, които поставихме през днешния ден. Имате нашата поддръжка за това “, съобщи още министърът на опазването на здравето.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР