Д-р Георги Максимов и адвокат Елисавета Станчева, председател на Сдружеиние

...
Д-р Георги Максимов и адвокат Елисавета Станчева, председател на Сдружеиние
Коментари Харесай

Лекар и адвокатка: Има ли опасност от епидемия от морбили в България и как да се защитим?

Д-р Георги Максимов и юрист Елисавета Станчева, ръководител на Сдружеиние " Етика в медицината " гостуваха в студиото на " Плюс Минус " по Нова тв, с цел да разясняват суматохата от морбили в страната. Както е известно, над 20 са към този момент случаите на болни.

``
реклама

Към момента не може да се каже, че има суматоха, тъй като няма зараза от морбили. Има опит да се сътвори суматоха въз основата на това, че обществото като цяло не е добре осведомено и осведомено какво съставлява болестта морбили и каква му е клиничната симптоматика. 

Морбили е мощно заразяващо инфекциозно заболяване, при което болестта става при ниска централизация на вирусните частици. Обществото може да се защищити като се имунизира. Ваксината е в наложителния имунизационен календар на Република България, изясни гостът. 

Има заболявания, при които имунизирането е абсолюто наложително. Това са болести, които водят до висока смъртност, добави той. 

Цялото общество би трябвало да съблюдава напътствията на здравната общественост, разяснява юрист Станчева. 
Според нея обидно се приказва за антиваксари. " Това разбиране обхвана родителите на деца. Смятам, че антиваксинално придвижване в България няма. За антиваксари са набедени хора, които разпитват за изгодите и вредите от имунизациите. Логично е да се задават такива въпроси. Аз съблюдавам законите, пребивавам в това общество, само че показвам противоречие по повод работата на медиците. Нашите корифеи в тази област считат, че тя се показва единствено в убождането на детето. 

Много родители отхвърлят имунизация на детето. Когато един родител влезе при персоналния доктор за ваксина на детето, излиза наяве, че лекарите не изключват противопоказанията. Те са предписани от хора, които създават ваксини, от корифеи в тази област. Лекарите не разпитват пациентите за особености на детето, с цел да решат дали да подхващат ваксина. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР