Д-р Бисер Петров, началник Операционен блок и хирург в УМБАЛ

...
Д-р Бисер Петров, началник Операционен блок и хирург в УМБАЛ
Коментари Харесай

Специалистите от УМБАЛ Софиямед съветват

Д-р Бисер Петров, шеф Операционен блок и хирург в УМБАЛ " Софиямед ":

В „ Софиямед “ лекуваме хемороидите по актуален, анемичен и най-безболезнен способ
-->
Много хора считат хемороидите за срамно заболяване и не приказват за него, до момента в който не стане съществено. Всъщност хемороидалната болест е едно от най-честите болести в хирургичната процедура. Поне един от всеки 10 души страда от този проблем. Всеки човек има хемороидален плексус, който служи за по-доброто притваряне на аналния канал, само че когато стартира симптоматика, обвързвана с кървене, болки, сърбежи, пролапс, тогава към този момент приказваме за хемороидална болест. Когато има подозрение за хемороиди, е извънредно значимо човек да се прегледа при експерт, освен тъй като той ще направи съответна преценка на положението, само че и ще предприеме нужното лекуване. Освен това колопроктологът има в поради, че и доста други рискови болести (като рака на ректума) могат да стартират с сходни признаци. Лекарствата повлияват добре недоволствата в първия етап на болестта, само че не стопират прогресията му и с времето губят успеваемостта си. Затова най-често пациентът търси помощ от експерт, когато болестта е към този момент доста напреднало.

В началните етапи на хемороидалната болест лекуването се показва в прецизно съблюдаване на хигиенично – диетичен режим, венотоници, локално използване на лекарства, заздравяващи лигавицата и намаляващи възпалението.Оперативно лекуване се ползва при хемороиди от II, III и IV етап, както и при пациенти с хемороиди от I етап, при които положението не може да се овладее с лекарства и се основава забележителен дискомфорт за болния. Стадиите се дефинират от размера на самите хемороиди и пролабирането им отвън аналния канал.

Методът, който се ползва в университетска болница “Софиямед ”, се споделя THD (трансанална хемороидална дезартеализация) и е подобаващ за лекуване на симптоматични вътрешни хемороиди, при които не е реализиран триумф от консервативната терапия.

„ THD всъщност е нискоинвазивна хирургическа намеса. При нея благодарение на доплер се локализират и след това се прекъсват съдовете, които доставят с кръв хемороидите (причината за появяването на хемороиди). След това се поправя пролапсът, в случай че това е належащо. При всички други типове операции за лекуване на хемороиди се отстраняват самите възли, без да се поправя основната причина за тяхното развиване. Именно заради този факт рецидивите при THD са толкоз редки. А изгодите за пациента са многочислени. Най-голямата, несъмнено, е високата успеваемост по отношение на общоприетите интервенции. Болката е неведнъж по-малка.  Няма изрязване на тъкани, липсва кървене в следоперативния интервал, болните се възвръщат по-бързо и по-рано се изписват от болничното заведение, не се нарушава анатомичната целокупност на аналната област и пациентите нямат проблеми с ходенето по огромна потребност “, разяснява доктор Бисер Петров, шеф Операционен блок и водещ хирург в университетска болница „ Софиямед “.

Препоръките на експерта към пациентите с сходни проблеми е да потърсят колкото е допустимо по-скоро профилирана помощ,  преди болестта да се е влошило, тъй като колкото по-рано се стартира лекуване, толкоз по-добри са резултатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР