Д жулия Фиона Робъртс е американска актриса и продуцент, родена

...
Д жулия Фиона Робъртс е американска актриса и продуцент, родена
Коментари Харесай

Джулия Робъртс - Хубавата жена без звезда на Алеята на славата

Д жулия Фиона Робъртс е американска актриса и продуцент, родена е на 28 октомври 1967г. в град Атланта, Съединени американски щати. Баща ѝ Уолтър Грейди Робъртс е продавач на прахосмукачки, а майка ѝ Бети Лу Бридемъс е сътрудник на недвижими парцели. И двамата също по този начин са артисти, играят в театрални постановки за армията. По-късно основават школата Atlanta Actors and Writers в Атланта. Ръководят и детско учебно заведение за актьорско майсторство в Дикейтър, Джорджия.

Във вените на Джулия Робъртс има британска, шотландска, ирландска, уелска и шведска кръв. Вижте повече за актрисата във видеото от канала „ “на.

Като дете актрисата свири на кларинет в учебния оркестър и желае да стане ветеринар. След като приключва гимназия, записва компетентност „ Журналистика “ в Държавния университет на Джорджия, само че не приключва. Заминава за Ню Йорк с концепцията да започва актьорска кариера. Там подписва контракт с стилната организация Click Modeling Agency и стартира да посещава уроци по актьорско майсторство.



Джулия Робъртс прави своя дебют на огромния екран през 1988 година във кино лентата „ Удовлетворение “, в който си партнира с Лиъм Нийсън. Преди това има дребна роля във кино лентата „ Червена кръв “ в който взе участие и брат ѝ Ерик Робъртс.

Първият ѝ актьорски триумф, въпреки и подложен на много сериозни мнения, е филмът „ Мистична пица “ от 1988 година, а през същата година се снима и във финала на четвъртия сезон на полицейския ефирен сериал „ Маями Вайс “.

За ролята си на диабетичка във кино лентата „ Стоманени магнолии “ актрисата получава първата си номинация от Филмовата академия на Съединени американски щати в категория „ Най-добра поддържаща женска роля “ и печели премията „ Златен глобус “ в същата категория.

Актрисата прави своя величествен триумф в киното с присъединяване си във кино лентата „ Хубава жена “, където си партнира с Ричард Гиър. Ролята ѝ на красива продажница ѝ донася през 1991г. втора номинация за „ Оскар “ в категорията „ Главна женска роля “ и втори „ Златен глобус “ в категорията „ Най-добра актриса в мюзикъл или комедия “. Филмът има рекордни продажби на билети в Съединени американски щати за сантиментална комедия и печели 463,4 млн. $ по света.

В началото на 90-те се снима във филмите „ Обичам неприятностите “, „ Прет-а-порте “ и „ Тема за диалог “, които не са изключително добре признати от критиците. Следващите функции на актрисата са в няколко кино лентата, които ѝ носят комерсиален триумф. След тях прави двугодишна пауза в кариерата си.

В края на 90-те години Джулия Робъртс се радва на нов триумф с кино лентата „ Сватбата на най-хубавия ми другар “, който се счита за един от най-хубавите сантиментални комедии за всички времена. Следващите й извънредно сполучливи филми са „ Нотинг Хил “, където си партнира с Хю Грант, „ Втората майка “ - със Сюзън Сарандън и „ Булката дезертьор “ - с Ричърд Гиър.



През 2001 година Джулия Робъртс получава премия „ Оскар “ в категорията „ Най-добра актриса “ за превъплъщението си в ролята на американската активистка във кино лентата „ Ерин Брокович “. Така тя става първата актриса с платени 20 млн. $ за филм.

„ Мексиканецът “, „ Бандата на Оушън “ „ Отблизо “ са едни от идващите филми на актрисата, където си партнира с Брад Пит, Джордж Клуни, Мат Деймън, Джъд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен.

През 2010 година Джулия Робъртс взе участие в едноименната кино акомодация на книгата на Елизабет Гилбърт „ Яж, моли се и бит “. Филмът отбелязва най-високите резултати за актрисата в бокс-офис класацията от излизането на кино лентата „ Любимците на Америка “ до този миг. В свои изявленията актрисата споделя, че по време на снимането на „ Яж, моли се и бит “ качва 4,5кг от изядената паста.

През 2017 година чаровната Робъртс играе майка на момче със синдром на Трийчър Колинс в американския филм „ Чудо “. Филмът се обрисува като един най-гледаните филми с нейно присъединяване.

В персонален проект актрисата има два брака. През 1993г. се омъжва за кънтри артиста Лайл Ловет и бракът им продължава единствено две години, когато през 1995г. се развеждат.

Робъртс среща сегашния си брачен партньор – оператора Дениъл Моудър на фотосите на кино лентата „ Мексиканецът “ през 2000г и на 4 юли 2002г. двамата подписват брак. През ноември 2004 година актрисата ражда близнаците - щерка им Хейзъл Патриша Моудър и сина им Финиъс Уолтър Моудър. През 2007г. на бял свят се появява вторият им наследник Хенри Дениъл Моудър.

Джулия Робъртс е измежду най-скъпо платените актриси в света през 90-те години и първата половина на 21 век. Тя е най-високо платената актриса в Холивуд след Анджелина Джоли. Към 2017 година е на 9-то място измежду най-добре платените актриси в света с 12 млн. $. Робъртс участва в класацията „ 50-те най-красиви персони в света “ на списание „ People “ дванадесет пъти.

Има лична кинокомпания – „ Red Om Films “ и се занимава с благотворителна активност. Състоянието ѝ се прави оценка на към 250 млн. $.

Интересен факт е, че макар международната си популярност Джулия Робъртс няма звезда на холивудската Алея на славата.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай Кольо призна на жена си за изневярата. Тя внезапно изчезна. Не я видя 3 седмици. После почна да проглежда. Първо с лявото око... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТази " цялостна пътна карта " съдържа политически, стратегически и стопански клаузиСтолична община дава няколко вариантаЕС готви инструкция обвързвана с работата отвън работно времеКакво следва през тази образователна годинаНито едно изследване не афишира, че имунизацията дава 100% защитаБроят на чакащите кораби на южния вход на канала кораби нараства експоненциалноНа място са изпратени спешни екипи, които да отстранят проблемаСтава дума за опция на дълготрайното предпазване на флаконитеТретата вълна взе 39% от всички жертви от началото на епидемиятаВижте какви са теНад половин милион българи страдат от белодробни заболяванияВъзпитаничките на Весела Димитрова се класираха за финала на пет топки, който е в неделяКаква е повода за скорошното решение, разяснява турското англоезично изданиеПочти всекидневно те откарват инфектирани с COVID-19 до болничното заведение в БургасПтицата е открита в локва в безпомощно положение Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР