Д емократична България започна кампания в цялата страна, с която

...
Д емократична България започна кампания в цялата страна, с която
Коментари Харесай

Как се гласува с машина - Демократична България с акция по улиците

Д емократична България стартира акция в цялата страна, с която демонстрира на хората по какъв начин да гласоподават без терзание с машини. На парламентарните избори на 11 юли за пръв път във всички секции с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава напълно машинно.

Местните структури на обединението във всички 31 многомандатни изборни региони са снабдени с демонстрационни таблети. През последните дни деятели и претенденти за национални представитеи излизат с тях на улицата. Те се срещнат с хората и им демонстрират образно по какъв начин се гласоподава с машина, а искащите тестват сами по какъв начин става това.

На таблетите е конфигурирана създадена от самодейността за почтени и транспарантни избори “Ти броиш” симулация, която напълно репликира интерфейса при машинното гласоподаване. Зад създаването на програмата стоят часове непринуден труд на програмисти и ай ти експерти.

“Това са запалянковци, които желаят по-добро бъдеще за България, имат вяра в смисъла на изборите и отделят от времето си за тази идея. За следващ път “Демократична България” е организацията, която оказва помощ на държавните институции по образованието на избирателите”. Вместо да чакаме някой да организира осведомителна акция, ние взимаме нещата в личните си ръце, намираме решение и действаме “, разяснява Ивайло Мирчев, лидер на листата в Бургас и претендент в столичния 25 МИР.

“Машинното гласоподаване е детайл на националната сигурност, тъй като посредством него схемите на купения избор намаляват”, споделя още той.

“Има доста огромен интерес към самодейността ни, а възрастните хора се оправят чудесно. Смятам, че машинното гласоподаване ще мине доста добре”, е мнението на лидера на листата в Пазарджик Антоанета Цонева, която сподели симулатора за машинно гласоподаване още при откриването на акцията си.

Депутатът от 45-ото Народно заседание и претендент в 23 МИР София Надежда Йорданова, чиято идея е подобряването на изборния развой, също има наблюдения, че демонстрациите се възприемат позитивно.

“Хората, изключително по-възрастните, са обезпокоени по какъв начин ще се оправят в деня на изборите и тъкмо по тази причина сме тук, измежду тях, с цел да им покажем какъв брой бързо и комфортно може да се гласоподава. Отзвукът е напълно положителен. Хората са сюрпризирани какъв брой е елементарно ”, разяснява Йорданова.

Освен посредством таблетите, всеки искащ да тества по какъв начин се гласоподава с машина може да го направи и посредством онлайн симулатора на уеб страницата на „ Ти броиш “
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Креативната реклама: “Да бъдеш или да не бъдеш? Този въпрос си задава млад западноевропейски принц, държащ череп в мрачно гробище. Какво му е дал отговор черепът… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКоронавирусът по-често визира хора, страдащи от диабет, затлъстяване, хронични сърдечни заболявания, пушачитеМоже би си мислите, че познавате гръцките острови, откакто сте пътували до Санторини и Миконос? Помислете отновоМаксималните температури ще бъдат сред 22° и 27°Сабах: Има няколко значими неща, които турската външна политика направи на интернационалната сцена през последната годинаВодата заля улиците на Ялта, носейки коли и стигайки до вторите етажи на сградитеПоръчката е на стойност 4,35 млн. леваСъдът в Брюксел отсъди през днешния ден, че компанията е позволила " съществено нарушаване " Русия също по този начин възнамерява да усили броя на полетите до ГърцияТеодора Димова: Сънародниците ни в чужбина са най-хубавите посланици на България и значим народен активБорисов: Търсят очевидци като гневни, до тогава ще тормозят други хораСлави Трифонов се пробва да сътвори съспенс, само че неговите дейности са „ анти ” на всичкоИзискванията важат и за деца, навършили 12 годиниОбединеното кралство, Италия, Норвегия, Белгия, Холандия, Полша и Дания са поръчали общо 297Нова Броудкастинг Груп се открои като една от най-динамично разрастващите се фирмиРекорден брой набези от мечки записват властитеСтраната регистрира най-голямо повишаване на новозаразените с ковид от февруари насамОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР