Cybertruck на Tesla, който не се знае, дали ще влезе

...
Cybertruck на Tesla, който не се знае, дали ще влезе
Коментари Харесай

Колко ще струва Cybertruck на Tesla

Cybertruck на Tesla, който не се знае, дали ще влезе в произвеждане през идната година, ще се предлага на извънредно атрактивната цена от 39 900 $. Но това беше през 2019 година, когато Cybertruck беше разгласен за първи път, и както неотдавна сподели основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, „ доста се промени “ от този момент.

Говорейки на годишното заседание на акционерите на своята компания, Мъск сподели, че спецификациите и цената на Cybertruck „ ще бъдат разнообразни “, цитирайки инфлацията и други „ разнообразни проблеми “, които се появиха през трите години, откогато електрическият камион беше показан за първи път.

 „ Мразя да давам малко неприятни вести “, добави той, преди да продължи да популяризира Cybertruck като „ пъклен страховит артикул “ и „ демонски добра машина “.

Мъск сподели, че Cybertruck ще бъде в всеобщо произвеждане до " средата на идната година " - само че несъмнено, това също е изменяща се цел. Производството в началото трябваше да стартира в края на 2021 година Но през август 2021 година компанията разгласи отсрочване до 2022 година – и по-късно по-късно до 2023 година Междувременно съперници като Ford и Rivian пуснаха свои лични електрически пикапи.

Мъск не разкрива никакви детайлности, като се изключи че първичната цена няма да е същата. През 2019 година Tesla съобщи, че ще направи три версии на Cybertruck:

Едномоторно задвижване на задните колела с пробег от 250 благи, потенциал на изтегляне от 7500 паунда и благоприятни условия за ускорение от нула до 60 благи в час за под 6,5 секунди за 39 900 $.

Задвижване на всички колела с двоен мотор с пробег от 300 благи, потенциал на изтегляне от 10 000 паунда и ускоряване от нула до 60 благи в час за под 4,5 секунди за 49 900 $.

Задвижване на четирите колела с три мотора с пробег от 500 благи, потенциал на изтегляне от 14 000 паунда и ускоряване от нула до 60 благи в час за под 2,9 секунди за 69 900 $.

Друг въпрос без отговор е броят на резервациите, които Tesla има сега. Последният докладван брой - 650 000 - е от юни 2020 година, само че се допуска, че от този момент е повишен през последната година и в този момент се прави оценка на близо 1,5 милиона резервации.

Междувременно Tesla неотдавна увеличи цените (отново) за гамата си електрически автомобили като се изключи Model 3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР