COVID-19 през 2020 г. и 2021 г. засегна условията на

...
COVID-19 през 2020 г. и 2021 г. засегна условията на
Коментари Харесай

Проучване: Всеки трети българин едвам свързва двата края


COVID-19 през 2020 година и 2021 година засегна изискванията на живот в Европейски Съюз. От понижени приходи до понижено работно време; правила за обществено разграничаване - всички в държавите-членки бяха наранени, въпреки и не в идентична степен. За да оценят тези промени,  и националните статистически институти създадоха нова база данни, в която към този момент вземат участие 11 държави-членки, заяви Европейската статистическа работа.

Първите резултати демонстрират, че през последното тримесечие на 2021 година най-малко 20% от популацията на държавите-членки (за които са налични данни) - Белгия, България, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия, биха могли да свържат двата края елементарно или доста елементарно, като се изключи България. В страната ни делът на жителите, които не са изпитвали никакви или съвсем никакви усложнения да посрещат разноските си за живот през отчетния интервал е едвам 4,4 на 100. Най-висок е този % във Финландия (43,7).

Делът на тези хора, които мъчно или доста мъчно може да свържат двата края, варира от 9,2% във Финландия до 37,0% в България.

Изследването си Евростат продължава със събиране на данни за измененията в приходите на семействата, качество на живот, финансови усложнения, както и социално-икономически индикатори - възраст, пол, равнище на обучение, интензивност, състава на семействата и други характерности на популацията.

По информация на .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР