COVID-19 категорично не е просто един грип. Смъртността при него

...
COVID-19 категорично не е просто един грип. Смъртността при него
Коментари Харесай

Вирусолог: Ковид е до 15 пъти по-смъртоносен от грип

„ COVID-19 изрично не е просто един грип. Смъртността при него е от 3 до 15 пъти по висока. Идеята, че се основава изкуствена суматоха, не дава отговор на действителността ”. Това изясни пред Нова телевизия вирусологът към университета в Кеймбридж и съветник към Организация на обединените нации доктор Велислава Петрова.

Тя добави, че настоящата обстановка в Европа не е добра. Случаите се покачват с бърз ритъм, а през вчерашния ден на континента е имало повече регистрирани новозаразени от Щатите. По мнението й страните в Европа минават през втори пик на болестта. Той идвал след интервал, в който хората са били лимитирани поради рестрикциите и повишението било обикновено.

Според експерта стъпките, подхванати у нас, са в цялостен унисон с тези по света.

„ Ефектът върху стопанската система и доста други фактори би трябвало да бъдат взети поради ”, споделя доктор Петрова.

Тя прибавя, че при започване на настоящата втора фаза се заразяват доста повече младежи, а при тях смъртността е по-ниска. Тези младежи обаче неизбежно се срещат с по-възрастни от тях, което за жалост ще докара и до по-голяма смъртност, счита вирусологът.

Д-р Петрова вижда няколко детайла към COVID-19, които всеки би трябвало да има поради.

Единият от тях са маските.

„ Важно е да се знае, че когато СЗО взима решение, то е подбудено от доста фактори. В началото на пандемията нямаше задоволително налични маски и защитни средства и това е повода те да се употребяват и предлагат с приоритет от здравния бранш. Тогава нямаше и данни дали те биха предпазили хората от новия вирус. Сега обаче нещата стоят по напълно друг метод. Въпросът дали маските могат да ни предпазят, даже не стои на дневен ред.

Колективният имунитет е другото значимо нещо към пандемията.

„ Този метод освен е неетичен, само че и не е подсилен от научни данни. Тази тактика разчита на обстоятелството, че когато си възпален един път, то повече няма да можеш да бъдеш инфектиран от вируса. При COVID-19 обаче това изобщо не е правилно. Има доста случаи, в които човек бива инфектиран наново от инфекцията ”, споделя доктор Петрова.

Тя добавя, че построените антитела не значат наложително, че няма да можем да се заразим. В доста от случаите те способстват за по-лекото превозване на заболяването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР