© Цветелина Белутова Още по темата Мобилтел увеличава приходите и

...
© Цветелина Белутова Още по темата Мобилтел увеличава приходите и
Коментари Харесай

БТК остава лидер по приходи на телеком пазара

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Мобилтел " усилва приходите и облагата си през първото тримесечие

Средните доходи от консуматор също нарастват
25 апр 2018
" Теленор " регистрира по-високи доходи и облага през първото тримесечие

Компанията подвига и междинния си доход от консуматор
24 апр 2018 БТК остава най-големият телеком оператор по доходи в България и след първото тримесечие на 2018 година Компанията отбелязва продажби от 223 млн. лева, нарастване с 5.6% по отношение на същия интервал на предходната година. Ръст има и в облагата, като поправената EBITDA е 86 млн. лева, 11.6% повече, в сравнение с през 2017 година

Броят на мобилните клиенти на БТК спада по отношение на предходната година, като сега има 3.048 млн. мобилни клиенти, с 41 хиляди по-малко, в сравнение с през първото тримесечие на 2017 година Очаквано клиентите с предплатени карти също понижават осезаемо – 778 хиляди към края на първото тримесечие на 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година. Причината са новите регулации в страната, които лимитират броя на предплатените карти на един човек. Спад в този индикатор има и при другите два оператора "Мобилтел " и "Теленор ", които рапортуваха резултатите си за тримесечието през април.

От БТК не оповестяват междинните доходи от краен консуматор (ARPU), който е един от значимите индикатори при представянето на телекомите.

Мрежата се отплаща

Делът на приходите от мобилен интернет в общите доходи от мобилни услуги на компанията продължава да се усилва, като през първото тримесечие доближава 41% по отношение на 34% за същия интервал на 2017 година Според БТК с главен принос за наклонността е високото покритие на 4G мрежата, което към този момент доближава до 99% съгласно данните на GWS.

БТК продължава да бъде водач и в в доставката на закрепен широколентов интернет с общо 487 хиляди клиенти по отношение на 444 хиляди за първото тримесечие на 2017 година Оптичната мрежа на телекома покрива близо 1.141 млн. семейства, което е с 4.2% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

През първото тримесечие телекомът е вложил 26 млн. лева, като 61% от тях са ориентирани към развиване на софтуерната инфраструктура на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР