© Цветелина Белутова Още по темата Делата за сделките за

...
© Цветелина Белутова Още по темата Делата за сделките за
Коментари Харесай

Приходите на "Нова броудкастинг груп" са нараснали с 10% през третото тримесечие

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Делата за покупко-продажбите за ЧЕЗ и " Нова тв " са планувани чак за 2019 година

Жалбите против решенията на Комисия за защита на конкуренцията ще се гледат от съда през март и май следващата година, реши Върховният административен съд
9 сеп 2018
" Нова " ще продава рекламното време на каналите на " A1 България "

Спортните канали на телекома за първи път се отварят за рекламодатели
19 авг 2018
И купувачът PPF, и продавачът MTG на " Нова тв " апелираха решението на Комисия за защита на конкуренцията

Чешката CEZ също е внесла тъжба във Върховен административен съд против възбраната " Инерком " да придобие българския ѝ бизнес
7 авг 2018
Петр Келнер идва в България за среща с Борисов

Новият притежател на " Теленор " ще се види с премиера, преди да изтече периода за обжалване на решението на Комисия за защита на конкуренцията да му забрани покупката на " Нова тв "
30 юли 2018
Какво ще стане с " Нова телевизия "

Решението на Комисията за защита на конкуренцията да не утвърди договорката за продажбата му, ще понижи цената на тв канала и ще забави излизането на MTG
27 юли 2018 Приходите на " Нова броудкастинг груп " за третото тримесечие са нарастнали с 10%, разгласи притежателят все още на най-голямата медийна група в България - Modern Times Group (MTG). Шведската компания разгласява формалния си финансов доклад за интервала, съгласно който оборотът на българското сдружение е 232 млн. шведски крони (43.6 млн. лева.).

Органичен напредък
В доклада обичайно не се дава доста информация за българското поделение, само че въпреки всичко се споделя, че органичният напредък в телевизионния и онлайн бизнеса на " Нова броудкастинг груп " продължава. Според MTG делът на аудиторията е отчел слаб спад, само че пък телевизионният рекламен пазар пораства. Оперативната облага на " Нова броудкастинг груп " за интервала се е нараснала до 49 млн. шведски крони (9.2 млн. лева.) при марж от 21.1%.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус През февруари беше подписано съглашението за продажба на " Нова броудкастинг груп " за 185 млн. евро на чешката капиталова група PPF на най-богатия човек в Централна и Източна Европа Петр Келнер. Впоследствие Комисията за защита на конкуренцията стартира задълбочено изследване на договорката, и в последна сметка я спря с довода, че медиата има прекомерно огромен пазарен дял.

Обжалване
PPF и MTG апелираха през юли решението пред Върховния административен съд, като чуванията по делото са планувани за 12 март 2019 година Преди месец от шведската компания желаеха по-ранна дата. След оповестяването на резултатите на MTG през тази седмица изпълнителният шеф Йорген Мадсен Линдеман съобщи, че в случай че се провали обжалването, " Нова броудкастинг груп " ще остане в групата. " Тогава ще продължим да разрастваме бизнеса и в течение на времето ще се опитаме да му открием нов дом ", сподели мениджърът в диалог с анализатори.

MTG е в развой на обособяване на подразделението си Nordic Entertainment, което покрива безплатните и платените телевизионни усулги на компанията, както и стрийминг услугата Viaplay. Планът е то да бъде листвано на борсата през март. За третото тримесечие цялата група регистрира доходи от 4.68 милиарда шведски крони (453 млн. евро), напредък от 3.2% по отношение на същия интервал на предходната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР