© Радостина Маркова Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) обяви обществена поръчка

...
© Радостина Маркова Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) обяви обществена поръчка
Коментари Харесай

Бургас ще има нов северен обход срещу 60 млн. лв. с ДДС

© Радостина Маркова Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи социална поръчка за строител на северния обходен път на Бургас, който ще служи и като директна връзка от магистала " Тракия " към летището и курортите Поморие, Несебър и Слънчев бряг. Прогнозната стойност на плана е 52.91 млн. лева без Данък добавена стойност или съвсем 63.5 млн. лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от републиканския бюджет. Офертите се събират до 28 май 2020г. Обходът ще е дълъг 4.7 км.

Освен обходът сега има още няколко основни поръчки на АПИ, по които се събират предложения - за инженеринг на тунела под Шипка и планиране на обход на град Плевен да вземем за пример.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Обходът на Бургас

Когато обходният път на морския град бъде приключен, няма да се постанова идващите от Западна и Северна България да влизат в града.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: АПИ Смаляване

Трасето ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище. Обходът ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път. Отсечката ще бъде с две платна и с по две ленти за придвижване в посока, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством четири пътни възли.

Срокът за осъществяване на строителните работи ще е 18 месеца. Стойността на обекта може би ще падне, защото точно ценовата оферта е 50% от критериите за оценка. Другият аршин е " Ниво на осъществяване на строителството, препоръчано във всяка оферта в сходство с предмета на публичната поръчка и техническите спецификации ".
Големи поръчки в ход

До 9 април могат да се подават предложения в търга за дълго чакания тунел под Шипка. Поръчката е с планирана стойност 320 млн. лева без Данък добавена стойност, само че тя не е пределна, т.е. някой може да завоюва с оферта даже над тази сума, в случай че има висока оценка за техническото си предложение. Срокът за създаване на оборудването е пет години, което значи, че при най-оптимистичния сюжет тунелът може да е подготвен едвам през 2026 година.

До 24 април пък АПИ събира предложения в търга за изработването на уголемен абстрактен план за югоизточен обходен път на град Плевен. Целта на плана е тpaнзитният тpaфиĸ да се извeдe oт цeнтpaлнaтa чacт нa гpaдa. Прогнозната стойност на търга 1 млн. лева бeз ДДC, a срокът зa изpaбoтвaнe на плана - 90 дни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР