© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в

...
© Надежда Чипева Визитка: Весела Апостолова има дългогодишен опит в
Коментари Харесай

Весела Апостолова: По-мобилизирани сме от всякога

© Надежда Чипева Визитка:
Весела Апостолова има дълготраен опит в областта на връзките, от които 16 години в групата " Publicis Groupe България ", в която все още работят над 100 индивида. Кариерата й стартира като помощник медиа планьор в медийната организация Mediamark и минава през длъжностите акаунт управител, нов бизнес шеф и заместник-изпълнителен шеф на ZenithOptimedia. С увеличението на медийните организации Апостолова става зам.-изпълнителен шеф на медийния бизнес на групата. През 2019 година поема длъжността изпълнителен шеф на информационния бизнес на " Publicis Groupe България " и дава отговор за стратегическото ръководство на креативните и информационните звена. От началото на март Весела Апостолова пое и длъжността основен действен шеф. На новата позиция тя ще работи в посока насърчаване на модела за предложение на всички информационни услуги на едно място и централизираното им ръководство.
Има ли отражение върху бизнеса ви изключителното състояние и последвалите от него ограничения?

- Безопасността и здравето на чиновниците са най-големият ни приоритет, по тази причина целият екип на " Publicis Groupe България " работи отдалечено от 13-ти март. Комуникацията с клиентите и работата сред екипите става посредством онлайн платформи, в това число използваме световните платформи на Publicis Groupe. Много от бизнесите са несигурни за бъдещето сега, по тази причина продължаваме да сме покрай клиентите ни, като ги съветваме да взимат верни маркетингови решения въз основата на всички данни, принадлежности и експертиза, с които разполагаме. Поддържаме висок стандарт и движение на работа.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В непрестанен контакт сме с сътрудниците си от целия свят и споделяме положителни практики и начинания за справяне със обстановката. Учим се от тези, които към този момент са минали през най-тежката част на пандемията. Екипите ни локално са обединени към това да разпознават измененията в настройките на българските консуматори, концентрират се върху верните послания по време на рецесия и приспособяват бързо сегашни кампнии в онлайн и телевизионна среда. Звеното ни за проучвания интензивно работи с методология за разбор на диалога в обществените медии, с цел да можем да даваме стратегически рекомендации за връзка по време на пандемия и по-късно. Помагаме на клиентите си и във вътрешната връзка с техните чиновници, едно от най-важните дейности на всяка компания в миг като този.

Как се трансформира работата на компанията в интервал на изключително състояние?

- По-мобилизирани сме от всеки път, само че с работата от у дома и рестриктивните мерки за обществен живот, хората не могат да разграничат по кое време свършва работният ден и да сложат точка на връзката по служебни тематики. Във връзка сме до късните часове на деня. Мисленето ни е по-критично, решенията, които предлагаме, са по-смели, по-добри, продуктивността ни е по-висока, въпросът е докога можем да издържим на това движение и на обществената изолираност, запазвайки позитивния си дух. Надявам се всички да останем здрави.

От 16 години работите в Publicis Groupe България. Какво ви задържа толкоз време на едно работно място?

- Задържа ме смяната, " единственото несъмнено нещо ". През годините са се променяли клиентите ни, секторите, за които работим, провокациите в метода на работа, случване на бизнеса, какво желаеме да предлагаме на клиентите дълготрайно, изненадите от какво в действителност се нуждаят те в кратковременен проект, с цел да са сполучливи и да вървим напред към огромните неща. Винаги съм била стимулирана от умните хора, с които работя всекидневно, сътрудниците, водачите в групата, в местен и световен проект, хора, които носят прочувствена просветеност, съчетана с опит, позиция, сила за смяна на статуквото.

След медийния бизнес стартирате да управлявате и креативния бизнес на групата. Как се разграничава моделът на работа в двете звена и по какъв начин се адаптирахте?

- Средата и хората не бяха нови за мен и акомодацията беше относително бърза. Основната разлика е в многообразието на артикули и услуги в портфолиото и палитрата от експерти - PR специалисти, софтуерни гуру-та, креативен водачи с разнообразни профили, хора на словото и образни естети. В медиите средата е по-хомогенна като длъжности, отговорности, личностен профил. Моделът на работа в информационната част на бизнеса изисква доста повече работа в група и непрестанно другарство и продан на хрумвания. Дисциплината в медиите въпреки това, е доста по-голяма, нещо, което креативните натури мъчно одобряват.

Отскоро сте и основен действен шеф на компанията. Какви нови отговорности имате?

- Целта ми е да сме разбираеми в предложенията си и нужни за клиентите като цялост от експертизи, да даваме бизнес решения в кратковременен, само че и в дълготраен проект, да сме налични, потребни, само че и постоянно с мисъл за спомагателната крачка напред и взор в общото ни сполучливо бъдеще.

Какви са преимуществата на централизираното предложение на услуги?

- Когато при нас пристигна клиент и каже " Искам ефирен клип другата седмица " или " Дайте ми оферта за месечна поддръжка на фейсбук страницата ни ", ние действаме по метод, при който за къс интервал от време да диагностицираме действителния проблем, съответните бизнес потребности и да посъветваме клиента какво може да направи, с цел да влага парите си и да чака резултат, а не просто да ги изхарчи в един или два канала.

Крайната дума е на клиента, само че нашият модел допуска да виждаме цялата картина и да даваме стратегически решения за повсеместен метод - от разбор на диалога за дадена марка, през тактика за марката, PR, до креативна идея, медийна тактика и акции в ефир. Зад тези решения имаме и кой да ги извърши и да носи отговорността за тях. Стратегиите си базираме на данни от всички принадлежности, с които разполагаме на локално равнище и в световен проект. От предходната година сме в партньорство с консултантската компания Next Consult, тъй че решенията ни да обгръщат и организационните процеси при клиентите ни. Съвместно с тях предлагаме Salesforce решения, в които връзката сред дейни акции и продажби е ясно забележима за клиентите.

А какви могат да бъдат подводните камъни в централизираното предложение на услуги?

- Понякога клиентите мислят, че тъй като сме огромни, работата с нас е по-бавна и тромава. Но когато имаш задоволително опитни хора с взор върху бизнеса, които да опосредстват връзката с клиента, резултатите са бързи и качеството е на високо равнище. Разчитаме на тези хора, с цел да местят подводните камъни, без клиента да разбере и за него да остане удоволствието от крайния резултат. Това е развой и както във всеки развой, е въпрос на напасване.

Отрази ли се на бизнеса промяната на собствеността на " Нова броудкастинг груп " и предстоящата скорошна промяна на собствеността на " бТВ медиа груп "?

- Не, досега няма отражение. Важна е телевизионната публика. Промяната на собствеността интересува клиентите най-вече в частта резултат върху рейтингите.

Как си представяте бъдещето на информационния бизнес?

- Свят, в който границите сред артикул и консуматор не престават да падат. Универсални рекламисти, които схващат и могат всичко, само че имат едно неповторимо преимущество - магията на раждане на концепциите. Идеите, които трансформират нас, света, смисъла. Ако не бяхте в информационния бизнес, в коя друга сфера си представяте, че бихте работили?
- Адаптивна съм и бих работила всичко, което ми е забавно, динамично, води до явен краен резултат, който има смисъл за мен и е от изгода за хората. Намирам доста потребни тактики за нашата промишленост и за бизнеса като цяло от спортния мениджмънт и геополитиката.

Кои бизнес книги бихте предложили?
- Последната книга, която прочетох, е Trillion Dollar Coach/ The Leadership Playbook of Silicon Valley`s Bill Campbell на Ерик Шмид, Джонатан Розенберг и Алън Йгъл. За дамите водачи предлагам обичаната си книга по тематиката: How remarkable women lead на Джоана Барсх и Сузи Кранстън от McKinsey&Company. В момента чета Rebel ideas на Матю Сиед за силата на особеното мислене. Сега е време да прочетете или препрочетете " Черният лебед " на Насим Талеб за въздействието на непредвидените събития в живота и на пазара.

Какви софтуерни джаджи употребявате в всекидневието си?
- Телефон и компютър с десетки синхронизирани приложения, които вършат живота по-лесен и забавен. Когато нуждая се да си показва нещо в вероятност обаче, постоянно се връщам към белия лист и молива.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР