© Надежда Чипева Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг

...
© Надежда Чипева Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг
Коментари Харесай

"Престиж 96" избра Xplora за своя дигитална агенция

© Надежда Чипева Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (10 юли)

Швейцарската Ringier и sportal.bg получават водеща спортна медия в Румъния; Xplora поема цифровото обслужване на Tavex; Какви са навиците на българите по време на Световното състезание по футбол; Instagram пораства по-бързо от Facebook; Wired пуска собствен стрийминг канал и други
10 юли 2018
Къде попадна тази реклама

В България към момента малко компании имат ясни критерии за уеб страниците и тематиките, където желаят да се популяризират
29 юни 2018 Българската организация за интегриран цифров маркетинг Xplora завоюва за собствен клиент производителя на сладки произведения " Престиж 96 ". Двете компании са сключили контракт за обслужване за интервал от една година, който покрива всички марки на сладкарската компания, измежду които са " Престиж ", " Споко ", " Хипер ", " Уелнес ", " Престиж Мюсли ", 100%POWER и FRUNU. Новите сътрудници ще работят дружно, както на българския, по този начин и на непознати пазари, като стартират от Румъния.

Процес на асортимент

Изборът на нова цифрова организация става след провеждането на конкурс, в който са взели участие още дотогавашната организация на " Престиж 96 " – BeShared, както и фирмите Brand New Vision и Xplora. Маркетинг шефът Иван Стоев споделя пред " Капитал ", че посредством заданието са целели да срещнат новите организации с марките на " Престиж 96 ", както и с значимите и отличителни детайли на всеки един от тях. " Поискахме от организациите да ни покажат по какъв метод можем да се възползваме от цифровите медии, с цел да подсилим марките в съзнанието на нашите консуматори и да бъдем покрай тях във всички вероятни информационни точки, с цел да поддържаме импулса ", изяснява още той.

В избора си на нова организация рекламодателят е оценявал най-много съответните цифрови тактики, които всеки от участниците е показал, тъй че да бъдат по-близко до целевите си аудитории. От значение за избора е бил също и препоръчаният бюджет за осъществяването на цифровата връзка и метода, по който тя се вписва в цялостния медиен микс на компанията.

Развитие на цифровото наличие

В обслужването на " Престиж 96 " от Xplora ще заложат на по-висока ангажираност на потребителите, засилвайки работещите досега канали и добавяйки нови съгласно спецификата на другите марки. Tова ще е допустимо и поради близо дойното нарастване на цифровия бюджет на рекламодателя тази година.

Комуникационната онлайн тактиката на Xplora ще включва потребление на класическите ангажиращи потребителите формати във Фейсбук, в композиция с елементарни и ценово-ефективни реклами. От организацията прибавят, че ще продължат да нареждат марката в премиум онлайн медии, както и ще употребяват по-активно капацитета на Гугъл платформите, подобаващи за задачите на марките на " Престиж 96 ".
" Данните демонстрират, че в случай че са добре планувани, видеата в YouTube реализират резултати, които преди се реализираха единствено през телевизия, а дори и превъзхождат, в случай че приказваме за лимитирани бюджети. Видеата по-късно могат да бъдат допълнени с следващ ремаркетинг и надграждане на аудитории ", прецизира още Георги Малчев, ръководещ сътрудник в Xplora. Той добавя, че за наличието на марките в обществените мрежи в чужбина към 75% от употребяваното наличието ще бъде от българските страници, а останалото ще бъде характерно създавано за съответния пазар и консуматори.

Общо 7 индивида с друга специализация от организацията ще работят върху връзката на новия клиент, като измежду тях има дизайнери, експерти в обществените медии и Гугъл, както и един акаунт управител. Според потребностите на " Престиж 96 " ще бъдат включвани и други хора от организацията, изключително при планирането и реализирането на по-мащабни акции.

Медийният микс

Макар доста да усилват бюджета си за онлайн реклама, максимален дял в медия микса на " Престиж 96 " не престават да има малкия екран. През цифровите канали компанията цели да поддържа марки, чиято публика към този момент мъчно може да бъде достигната през телевизионните медии.

За постигане до младежите производителят на сладки произведения залага и на позициониране в онлайн видеосъдържание, най-често с марките вафли " Споко " и " Хипер ". " Подкрепихме един от първите уеб сериали в България – " Не по този начин брат ", който записва доста положителни резултати и сътрудниците от 7talents продуцираха няколко сезона, които също подкрепихме. Така ние успяхме да попаднем на търсената от нас публика, по натурален и непосредствен до тях метод, в медия, която избират " изяснява Иван Стоев. Компанията има създадено и мобилно приложение с добавена действителност за вафлите " Ная ", което по думите на маркетинг шефа е донесло огромен триумф на марката.

От " Престиж 96 " работят още с медийната организация ЗАК, а за креативната идея на акциите работят с разнообразни организации съгласно плана.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР