class=first-letter-big>Р азпоредба от Изборния кодекс /ИК/ ясно казва, че премиерът,

...
class=first-letter-big>Р азпоредба от Изборния кодекс /ИК/ ясно казва, че премиерът,
Коментари Харесай

Ахладова: ГЕРБ не е допуснал нарушение в Изборния кодекс

class= " first-letter-big " > Р азпоредба от Изборния кодекс /ИК/ ясно споделя, че министър председателят, президентът и вицепрезидентът, министрите по време на акцията не излизат в длъжностен отпуск, тъй като няма на кого да делегират функционалностите си. Няма по какъв начин Министерският съвет да спре да действа по време на акция и по тази причина има изключения, изясни пред медиите Десислава Ахладова, която приказва в качеството си на правист и претендент за депутат.

По-рано от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще сезират съответните институции за държанието на премиера Бойко Борисов по време на предизборната акция.

По думите на Ахладова, съгласно ИК всички останали, отвън тази група, би трябвало да употребяват длъжностен или заплатен отпуск.

"Що се отнася до изказванията за разпределяне на пари от джипа на премиера, тя акцентира, че държавното управление взема решение къде и по кое време да отидат тези средства. В множеството случаи участват и кметовете, министрите отиват на място, и в случаите, в които има потребност парите да бъдат отпуснати, Министерски съвет е органът, който ги дава ", безапелационна е Ахладова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР