class=first-letter-big>К онсултациите си около насрочването на парламентарни избори президентът Румен

...
class=first-letter-big>К онсултациите си около насрочването на парламентарни избори президентът Румен
Коментари Харесай

Продължават консултациите при Радев за предстоящите избори

class= " first-letter-big " > К онсултациите си към насрочването на парламентарни избори президентът Румен Радев продължава през днешния ден с още няколко извънпарламентарни партии.

Днес Румен Радев беседва с представители на партиите "Движение 21 ", "Движение България на жителите " и "Волт ".

На срещата с президента водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева съобщи, че гласуването по пощата би решило доста проблеми към вота.

Дончева уточни, че с изключение на болните и карантинираните, опасения от процеса на гласоподаване и от опцията от заразяване изпитват огромна част от българските жители и по тази причина от "Движение 21 " считат, че е належащо преосмисляне на технологията на гласоподаване.

"За нас гласуването по пощата напълно не е екзотична концепция, която в никакъв случай не може да стане. Тя може да стане и да реши доста проблеми ", сподели Дончева.

По думите й, до гласоподаване по пощата би трябвало да бъдат позволени всички, които желаят, даже от основание, че изпитват терзание да не се заразят.
 Румен Радев class= " image-desc " > Румен Радев class= " image-source " > Източник: Българска телеграфна агенция
Дончева уточни, че гласуването по пощата по метода на страните, които го практикуват, изисква дейности по дейна регистрация, което и в този момент се прави за хората с физически увреждания.

"Лицето би трябвало да уведоми общинската администрация, че желае да гласоподава по пощата, да се разпознава с всичките си персонални данни, да подпише заявката персонално, а общинската администрация да му изпрати по пощата бюлетини и пликове - в единия плик да се сложи бюлетината, която не предстои на в началото отваряне, а в другия - формуляра с персоналните данни и автограф, с които да се подсигурява, че това лице е упражнило правото си на глас. Двата плика се поставят в по-голям плик и по този начин се гласоподава по пощата ", изясни Дончева.

"Българската поща не е в най-прекрасно състояние, изключително в последните 10-15 години, само че тя съществува, има цялостен обсег в цялата страна ", обоснова още предлагането си Дончева.

По-късно се чака президентът да се срещне и с представители на "Движение България на жителите " и на партия "Волт ".

Във вторник президентът беседва с парламентарно показаните политически партии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР