class=first-letter-big>Г ерманското Федерално министерство на външните работи ни информира с

...
class=first-letter-big>Г ерманското Федерално министерство на външните работи ни информира с
Коментари Харесай

Българите в Германия ще гласуват в 62 избирателни секции

class= " first-letter-big " > Г ерманското Федерално министерство на външните работи ни осведоми с вербална нота през днешния ден, че дава единодушие за осъществяване на изборите за 45-то Народно заседание на Република България на 4 април 2021 година на територията на страната, оповестява Министерство на външните работи.

В нотата се прецизира, че не се възразява против откриването на изборни секции в посолството ни в Берлин, в генералните консулства във Франкфурт на Майн и в Мюнхен и в офисите на почетните ни консули.

По изключение се дава позволение за откриване на секции отвън дипломатическите и консулските представителства. Германската страна дава единодушие за общо 62 изборни секции в 51 обитаеми места:

Разпределението по федерални провинции е както следва:

- Берлин - 4 секции; Баден-Вюртемберг - 13 секции в 11 обитаеми места; - Бавария - 11 секции в 9 обитаеми места; Бремен - 3 секции в 2 обитаеми места; Хамбург - 2 секции в 1 обитаемо място; Хесен - 5 секции в 4 обитаеми места; Долна Саксония - 3 секции в 3 обитаеми места; Райнланд-Пфалц - 4 секции в 4 обитаеми места; Шлезвиг - Холщайн - 1 секция в 1 обитаемо място; Саксония - 2 секции в 2 обитаеми места; - Саксония - Анхалт,Тюрингия; Северен Рейн Вестфалия - 10 секции в 9 обитаеми места.

От немска страна категорично се показва, че на намиращите се отвън задграничните ни представителства обитаеми места, в които по изключение се дава единодушие за откриване на изборни секции, няма да бъде предоставян специфичен статут и те няма да се употребяват с цялост в границите на интервала на гласоподаване.

Осигуряването на публичния ред и сигурността на пространствата, в това число задължението за съблюдаване на одобряваните на федерално и провинциално ниво решения и ограничения с оглед ограничение разпространяването на COVID-19, в изборните секции, следва да бъде обезпечено от уредниците на изборите.

На последните парламентарни избори през 2017 година българските жители са дали своят вот единствено в дипломатическите и консулските ни представителства, както и в офисите на почетните консули, а на последните избори през 2019 година за Европейски парламент - в 24 секции в 21 обитаеми места, напомнят от Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР