Citroen се опитват да върнат петкратния световен шампион Себастиен Ожие

...
Citroen се опитват да върнат петкратния световен шампион Себастиен Ожие
Коментари Харесай

Citroen привличат Ожие за 2019-а във WRC

Citroen се пробват да върнат петкратния международен първенец Себастиен Ожие в своя тим за сезон 2019. Французинът стартира кариерата си в Световния рали шампионат (WRC) в Citroen, само че напусна през 2011 година, когато напрежението сред него и съотборника му - деветкратния първенец Себастиан Льоб – ескалира. Ожие се причисли към Volkswagen и завоюва четири трофеи, а предходната година записа петата с Ford.
#TBT Ogier’s WRC debut
Ten years ago, @SebastienOgier made his #WRC debut on the 2008 Rally Mexico as a Junior entry and steered his diminutive two-wheel drive Citroën C2 to eighth overall. pic.twitter.com/GOqqLW5123
— Michelin Motorsport (@Michelin_Sport) March 8, 2018
Миналия месец Citroen уволни своя водач Крис Мийк, който трябваше да се трансформира в водач за французите. Така визията им за сезон 2019 стана много неразбираема. Себастиан Льоб направи няколко теста с C3 и започва на два пъти този сезон, само че няма планове да се връща във WRC за непрекъснато. Шефът на моторспорт програмата на Citroen Пиер Будар е безапелационен, че желае да сътвори постоянен екип за сезон 2019.

" В нашата обстановка би трябвало да се прегледат всевъзможни благоприятни условия за привличане на нов водач. Ако Ожие е заинтересован от нашия тим, несъмнено, че е добре пристигнал. Трябва да обсъдим всевъзможни варианти за идната година ", разяснява Будар.

Той добави, че отборът се е опитал да притегли Ожие и през зимата, само че повода да не успее е напълно финансова. Отборът обаче не е желал Ожие непременно, защото са вярвали във опциите на Мийк.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР