Чувствам се изключително добре. Нищо не се е променило от

...
Чувствам се изключително добре. Нищо не се е променило от
Коментари Харесай

7 часа след ваксината: Ангелов е добре

Чувствам се извънредно добре. Нищо не се е трансформирало от през вчерашния ден до през днешния ден. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който се имунизира по-рано през днешния ден, пред bTV. 

" Всичко зависи от самостоятелната сензитивност на всеки и от имунната му система. При мен няма нито една от предстоящите реакции. Чувствам се извънредно добре. Бяха ми дадени инструкции от лекарите, които ме прегледаха, да проследявам всяка една смяна в положението си и да рапортувам. Аз самият съм привикнал да се самонаблюдавам, проследявам си и температурата. На мястото на убождането няма болежка ", добави той.  

" Аз благодаря за интереса на всички медии, тъй като доста желая с протегнатата ръка да създадем един мощен тим, с който да продължим борбата. Бяхме готови за по-малко публицисти. Постарахме се за 7-8 минути да приключат операциите. Най-голямото събитие е мощната поддръжка на Българската православна черква. Моите благодарности. Никога няма да го забравим ", сподели здравният министър. 

" Тази година не съм си правил противогрипна ваксина, защото не попадам в групата за рискови фактори. Правил съм си ваксина единствено за ковид-19. Двете ваксини са безусловно съвместими и няма проблем да се ваксинирате и с двете ", изясни проф. Ангелов.
Той добави, че съгласно рекомендациите на експертите, би трябвало да минат няколко месец от излекуването, с цел да се имунизират и тези, които са изкарали ковид. 

" Очаквам до края на годината да се оправим с всички български жители, които желаят да се имунизират. Очаквам да обхванем 70% от българското общество. Изключително окуражен съм. Желаещите да се имунизират стават от ден на ден. Хората схващат, че това е единственото избавление ", счита проф. Ангелов.  

" В началото на идната година чакаме останалите количества от 62 500 ваксини. Ще разгърнем огромна акция, за която се готвим от месеци. Ваксините на Moderna също се чакат през месец януари и ще създадем акция, с която да разбираем какви са плюсовете от имунизирането. Настоявам всяка една от компаниите производители да отговори на всички въпроси. 

В този живот остава това, което сме създали, а не мненията по това, което сме създали. Камионът, с който бяха доставени тези ваксини, поддържа същата температура като този, който докара имунизациите от Европа.

Следващите доставки ще дойдат с камиони на компаниите производител и ще слагат имунизациите непосредствено във фризерите във всяко РЗИ, които поддържат температура -70 градуса. Производители с такива камиони оказват помощ на всички места по света. Ние сме признателни за тази протегната ръка ", сподели здравният министър. 

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни артикули да возят първата партида Коронавирус ваксини у нас, само че идващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „ Пфайзер “ и количествата ще отидат непосредствено в специфичните фризери на виновните здравни инспекции в страната, сподели проф. доктор Костадин Ангелов. Той още веднъж атакува създателите на иронични мнения кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните през вчерашния ден товарни коли, като акцентира, че шегите „ разколебават и допират страховете на българските жители “.

" 2021 ще бъде година на вярата. Искам българските жители да бъдат уверени, че ще вложа цялата си мощ и сила да направя каквото мога за всеки български жители. Аз изрично не искам и не държа да бъда харесван, само че държа да бъда потребен на българските жители и те ще схванат това ", заключи проф. Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР