Чуждестранното шпиониране и намеса в Канада миналата година достига рекордни

...
Чуждестранното шпиониране и намеса в Канада миналата година достига рекордни
Коментари Харесай

Канадското разузнаване отчете рекордна чужда намеса като нивата от Студената война

Чуждестранното шпиониране и интервенция в Канада предходната година доближава рекордни равнища , които не са следени от времето на Студената война , частично заради уязвимостите, породени от пандемията COVID-19, съобщи основната разследваща организация на Канада, оповестява " Ройтерс ".

Канадската работа за разузнаване на сигурността (CSIS) уточни Русия и Китай като аргументи за безпокойствие и съобщи, че основните закани за националната сигурност като принудителен екстремизъм, непозната интервенция, шпионаж и злонамерена кибер интензивност са нарастнали през 2020 година и " в доста връзки станаха доста по-сериозни за канадците. "
 Британски командоси и Ми-6 погват съветското разузнаване по света
Британски командоси и Ми-6 погват съветското разузнаване по света

Началникът на армията предложи те да бъдат сложени на друга траектория в новите проекти

В своя годишен отчет за предходната година CSIS свързва скока на задграничното шпиониране с възходящия брой хора, работещи от у дома поради пандемията COVID-19 .

" Чуждестранните участници в опасността - в това число враждебни разследващи служби и работещите от тяхно им е - се пробват да употребяват обществените и икономическите условия , основани от пандемията ", с цел да съберат скъпа информация.

Докладът е последният от разследващата общественост на Канада, който се концентрира върху Русия и Китай .
 Кремъл протяга ръце към компании и военни технологии в Германия
Кремъл протяга ръце към компании и военни технологии в Германия

Олег Дерипаска и Виктор Векселберг се интересуват от стратегически компании

През февруари шефът на CSIS съобщи, че Китай съставлява сериозна стратегическа опасност , до момента в който организацията за разузнаване на сигнали предишния ноември дефинира за първи път стратегии, финансирани от страни като Китай, Русия, Иран и Северна Корея, за закани и кибер закононарушения.

" През 2020 година CSIS следи шпионаж и непозната интервенция на равнища, които не са следени след Студената война ", разяснява CSIS.

" Китай, Русия и други непознати страни продължиха скрито да събират политическа, икономическа и военна информация в Канада посредством целенасочени заплашителни действия в поддръжка на личните си държавни цели за развиване. "
 80 съветски дипломати в Италия се занимават с шпионаж
80 съветски дипломати в Италия се занимават с шпионаж

Работят за ГРУ, ФСБ и Службата за външно разузнаване на Русия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР