Чудя се, от кого ли се изричат повече лъжи и

...
Чудя се, от кого ли се изричат повече лъжи и
Коментари Харесай

Колтуклиева взриви мрежата: Камала Харис сдъвка и изплю наш Кире, който бълва лъжи нон-стоп

Чудя се, от кого ли се изричат повече неистини и небивалици – от Амбър Хард и Джони Деп по време на комичния им правосъден развой или от Кирил Петков по време на комичното му премиерстване?!Докато пѝсналите на всички холивудски звезди, въпреки всичко, хранят таблоидите и юристите си, пѝсналият на всички главатар на Политическа партия “ Пълен неуспех ” изяжда медийно време и обществена сила да се опровергават неистините, които бълва на конвейeр нон-стоп.

Кирил Петков заведе във Вашингтон говорителката на държавното управление, министрите на енергетиката и на защитата, заместник-министър на външните работи – за какво? За да разгласи, след фотографията с вицепрезидента Камала Харис, на която наподобява като сдъвкан и изплют, че България ще получава газ от Съединени американски щати на по-ниски цени от газа, получаван от Русия.

И се стартира!

Медиите: Официалното прессъобщение на Белия дом за срещата Харис-Петков уличава българския министър председател в неистина!

Цветослав Цачев, финансов анализатор: Цената за доставката на полутечен газ не може да бъде сделка сред държави; не го продава американското държавно управление, продават го частни компании и би трябвало да го получим на пазарни цени. Транспортът на полутечен газ с големи кораби е бавен; не съществува инфраструктура, която може да замести сегашните съветски доставки. Липсата на газ ще докара до неналичието на електричество.

Васко Начев, енергиен специалист: Би било нечиста сделка да се твърди, че всеки газ, който потегля от Щатите, е по-евтин. Не е ясно и какви количества ще постъпят в българската газопреносна система. А когато този газ влезе в нея, можем да кажем с какъв брой е по-изгоден. Всички други мнения сега са неточни, необразовани и спекулативни.

Делян Добрев, някогашен министър на стопанската система и енергетиката: Ако е правилно за сделката за полутечен газ със Съединени американски щати, би трябвало да стане ясно каква цена е контрактувана и от кое място ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, само че се споделя какво да чакаме през юли. Манипулация е, тъй като в този момент се съпоставят цени в бъдещето с цени от предишното.

Драгомир Стойнев: някогашен министър на стопанската система и енергетиката: Към този миг няма по какъв начин да се подсигурява, че контрактуваната цена ще е по-ниска от тази на тръбния газ.

Рамадан Аталай, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика: От комерсиална позиция няма по какъв начин през днешния ден втечненият газ от Америка да е на по-ниска цена от тръбния. Причината е, че разноските към доставката му го оскъпяват.

…. Недоверието към държавното управление към този момент е 69%, разгласи през днешния ден Центърът за разбори и маркетинг. Само 5 месеца след гласуването му в Народното събрание на 13 декември 2021 година!

Точно преди една година Кирил Петков стана длъжностен министър. И се стартира! Всеки ден лъжѝ. Откровени лъжѝ. Не просто икономисване на част от истината или шиканиране. Тъкмо бъде опровергана една неистина, появява се друга…и друга…и друга. Няма време за създаване измежду този проливен дъжд от надхитряне.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР