Чудо или реолност? Слбед 9 години, грандът ЦСКА отново е

...
Чудо или реолност? Слбед 9 години, грандът ЦСКА отново е
Коментари Харесай

Герои! ЦСКА смачка Базел и е в Лига Европа

Чудо или реолност? Слбед 9 години, грандът ЦСКА още веднъж е в групите на Лига Европа! Това стана с победа с 3:1 като посетител над един от най-стабилните европейски тимове в последните години - Базел. Малцина имаха вяра в това знамение. Но то стана и по-скоро българите си го заслужиха.

Изключителното показване на алените в Европа тази есен продължи и с влизане в групите клубът си обезпечи доход над 3 милиона евро.

Първото рисково състояние отиде в сметката на швейцарците. Фрай бе изведен самичък против Бусато в 11-ата минута, само че шутът му от 7-8 метра излезе над вратата. Червените дадоха отговор с удар по земя на Соу, който Николич улови.

В 25-ата минута ЦСКА-София изпусна отличен късмет да поведе. Йомов се възползва от недоразумение в защитата на домакините и излезе самичък против Николич леко вдясно. Йомов обаче стреля доста едва и пропиля сериозна опция.

В 39-ата минута Базел разигра добре пред наказателното поле на гостите. Кабрал копна топката към Ван Волфсвинкел, който стреля от воле, само че над вратата. Малко по-късно, в 41-ата минута, Щокер насочи бомбен удар от двайсет метра, който Бусато мазета.

За страдание скоро след началото на второто полувреме по принцип нестабилната отбрана на алените позволи неточност.

Антов спъна Пюлюлю в наказателното поле - дузпа. Кабрал не сбърка и домакините поведоха в резултата в 54-та минута.

В 64-та минута Соу имаше отлична опция, само че не уцели добре топката в наказателното поле. В този интервал " алените " имаха самодейността, само че не бяха съсредоточени в офанзива. Соу опита и нещо като ножица пред вратата на Базел, само че доста несполучливо.

Щастливият момент за ЦСКА обаче пристигна. Фантастичен удар на резервата Тиаго Родригес в 73-та минута нокаутира вратаря на Базел - 1:1! Армейците за момента стигнаха справедливо да равенството.

ЦСКА продължи да играе по-активно от швейцарците дв идващите минути. И още веднъж пристигна премията! Удар от хаул отново на Тиаго в 87-та минута докара до поврат -2:1 за ЦСКА! Домакините бяха слисани и не имаха вяра.

За алените оставаше да устоят на 6-минутното добавено време. Очаквано Базел се хвърли да нападна. Имаше и сдърпване сред играчите. 

" Червените " обаче направиха страхотна контра, приключена от Ахмедов - 3:1 и наслада за Стамен Белчев, играчите му и многочислените почитатели на отбора. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР