Чудите ли се как някои жени успяват да запазят перфектната

...
Чудите ли се как някои жени успяват да запазят перфектната
Коментари Харесай

Как готвят жените, които никога не дебелеят

Чудите ли се по какъв начин някои дами съумяват да запазят съвършената си фигура непрекъснато?

Първото място, където може да сбъркаме с диетата си, е на кухненския плот. Още единствено до момента в който готвим, може да допуснем толкоз доста неточности, които да ни отдалечат даже повече от мечтаната фигура, без да го осъзнаваме.

Затова надникнахме в навиците за готвенето на дамите, които като че ли в никакъв случай не надебеляват и непрекъснато сполучливо управляват тежестта си. Те разчитат на няколко трика, които им икономисват калории и улесняват поддържането на фигурата им.

Не прекаляват със солта

Освен че явно внимават с количеството лой, която употребяват по време на готвенето, друга съставна част, с която рядко прекаляват, е солта. Твърде многото натрий в тялото ни подготвя към задържане на вода и вреди на цялостното здраве.

 Как готвят дамите, които в никакъв случай не дебелеят

Добавят повече билки към ястията си

За да добавят усета на гозбите си, дамите, които рядко дебелеят, залагат на разнообразните билки. Същевременно по този метод вмъкват повече антиоксиданти към ястията и се възползват от множеството изгоди на билките.

Не се опасяват от лютивото

Когато употребяват подправки пък, залагат на по-лютивите като джинджифил на прахуляк, куркума, чесън на прахуляк, пипер и чили. Всички те спомагат за подобряването на имунната система, метаболизма и обмяна на субстанции.

Залагат на обичайното

Хората със устойчиво здраве у нас рядко ще си вършат предписания с манго, ананас или аспержи. Вместо това те избират изпитаните ястия, обичайни за локалната кухня, с които са отраснали родителите им, основана с артикули, единствено присъщи за региона.

 Как готвят дамите, които в никакъв случай не дебелеят

Според голям брой изследвания, вносната екзотична храна е по-вредна за организма ни, тъй като е изцяло непозната. Нашето тяло в действителност е образувано въз основата на това какво ядем, само че същото по този начин и на това, което са яли прадедите ни. Ако срещнем организма си с нов артикул, той няма да се обработи толкоз сполучливо, и това ще навреди на здравето и фигурата ни.

Повечето храни обработват термално

По-голямата част от храните, без значение дали са плодове, зеленчуци, месо, риба или варива, са по-полезни откакто са обработени термално. Дори продуктите, които сме привикнали да ядем сурови в салата, като да вземем за пример морковите, цвеклото или домата, се обработват по-успешно от организма, когато се задушат авансово.

Най-доброто време да ги ядем пък е незабавно след готвенето – съгласно изследванията топлата храна ни засища повече.

Автор: Ивана Колева

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР