Чудили ли сте се някога защо едно от класическите названия

...
Чудили ли сте се някога защо едно от класическите названия
Коментари Харесай

Защо наричат женската вагина котенце?

Чудили ли сте се в миналото за какво едно от класическите названия на женския сексуален орган е котенце? Колкото и мощен да е оргазмът, сигурно "тя " няма да замърка.

Всичко почнало от един водевил, който бил изключително известен в края на 19 век. Точната година е 1890, а името на творбата „ Танцът на котката”.

В момента на кулминационната точка те вдигали полите си и викали към феновете - "Would you like to see my pussy? " (Искаш ли да видиш моето котенце?). След това отваряли специфичен джоб в полата, където криели същински котенца.

Жаргонът бързо се усвоил и популяризирал измежду народа. Водевилът бил преведен и на други езици, а дружно с това и думата „ котенце”, употребена за именуване на женската вагина.

Как по различен метод назовават и се отнасят към женската вагина в другите времена по света?

В Древна Индия мъжете били длъжни да галят женските полови органи. Към гениталиите на дамите се отнасяли с особена уважителност и почитание. Йони (вулвата) се смятала за заветен съд, от който се раждат хората. Затова по време на любовна игра се смятало за хвалебствие мъжът да гали дамата с пръст, цветна панделка, перо или с някакъв хубав предмет.

Древните ацтеки смятали, че вагината е знак на космоса. В езическите храмове я изобразявали във тип на серпантина или раковина. Жената можела да гали сама себе си, само че мъжете избягвали да я допират. Затова точно ацтеките са измислили обичаят "благослови и целуни " – допиране на сравните устни към тялото на мъжа.

Според антична арабска поговорка на света има единствено три същински неща – гибелта, пустинята и женската вътрешност. И в случай че първите две арабите избягвали да загатват, с изключение на при последна нужда, то към третото изпитвали безумно наслаждение да се притискат и целуват. Мъжете намазвали пръстите си с ароматизиран лубрикант, изработен от разнообразни цветни масла и прясно мляко. За облекчение, дамите, изключително тези в харемите, ходели с шалвари с отвор начело.

В Древен Китай смятали вагината за най-привлекателната част от женското тяло. По време на любовната игра вниманието на античния китаец било привлечено само от „ разцъфналата роза” – по този начин наричали входа на влагалището и клитора. Мъжете даже разговаряли с „ розата”.

В Древна Персия имало гадателки, които по цвета на влагалището предсказвали характера и здравето на дамите. Ярко розовият цвят се смятал за симптом на мек темперамент и примирителност, бледорозовият – дамата е рационална, аленият – симптом на невъздържаност и плевел характер. Богатите мъже наложително проверявали бъдещите си дами по този симптом.

При юдеите нещата не стояли толкоз еднопосочно, написа Ladyzone. Въпреки че сексът се смятал за заветен и в първата брачна нощ мъжът трябвало да задоволи първо дамата, а по-късно себе си, съществували еврейски закони, съгласно които било неразрешено мъжът да целува с уста женските полови органи.

Християните смятали вагиналните милувки за мръсни. Благочестивите мъже могат да допират вагината на съпругите си единствено и само на мрачно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР