Чудесна рецепта за вечеря. Вижте как да приготвите това вкусно

...
Чудесна рецепта за вечеря. Вижте как да приготвите това вкусно
Коментари Харесай

Ориз със зеленчуци на фурна РЕЦЕПТА

Чудесна рецепта за вечеря. Вижте по какъв начин да приготвите това вкусно ядене:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз – 2 чаени чаши моркови – 3 броя лук – 1 брой чушка/пиперка – 1 брой печурки – 10 броя царевица – 1/2 чаена чаша грах – 1/2 чаена чаша магданоз – 1/2 връзка черен пипер – 1/2 чаена лъжица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Да, оризът със зеленчуци е класика! И може би се подготвя във всяка българска кухня. Понякога оризът със зеленчуци влиза в ролята на гарнитура, от време на време оризът със зеленчуци е в ролята на вкусно и леко постно главно ядене. Рецептата за ориз със зеленчуци на фурна на Супичка не е нещо кой знае какъв брой по-различно от всяка класическа рецепта за ориз със зеленчуци. Това, на което залага тази рецепта е огромното количество пресни зеленчуци, които вършат ястието богато като усет и апетитно и впечатляващо като тип.
Първата стъпка от рецептата за ориз със зеленчуци на фурна е изборът и подготвката на продуктите. Най-добре е да ползвате колкото се може повече пресни зеленчуци и да се въздържите от замразени и авансово обработени. Лукът нарязвате на ситно, почиствате и нарязвате и морковите, чушката и гъби. В бездънен тиган сгорещявате ½ чаена чаша олио и изсипвате морковите, лука, гъбите, чушката и измития ориз. Разбърквате до момента в който оризът се позапържи и стане транспарантен. Към смета добавяте царевицата и граха, от консерва или замразени, добавяте 1 чаена лъжица сол, както и черния пипер, разбъркайте. Изсипете сместа в тава, прибавете 5 чаени чаши вода и поставете в авансово загрята на 180 градуса фурна, до момента в който водата изцяло изври и оризът е изцяло сварен.

Преди сервиране поръсвате ориза със зеленчуци със ситно нарязан магданоз.

Рецептата за ориз със зелечуци на фурна е изпълнена. struma.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР