Чрез словото си за 2023 г. президентът може да изиграе

...
Чрез словото си за 2023 г. президентът може да изиграе
Коментари Харесай

Изненада! Какво ще направи Радев навръх Нова година

Чрез словото си за 2023 година президентът може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помиряване, с взор към бъдещето на България. Това сподели в изявление за обзора на годината на Радио " Фокус “ политологът Атанас Радев.

" Речта на президента за посрещането на 2022 година беше много по-различна спрямо минали години, когато главно подлагаше на критика ГЕРБ. Бих споделил, че в речта си за 2023 година президентът ще обърне внимание на положението на страната и рецесиите. Мисля си, че малко ще смени риториката във връзка с това, че би трябвало да се търси някакъв тип помиряване, че би трябвало да се търси общото, че би трябвало да си приказваме за проблемите на хората ", сподели той.
-->
" За да бъда прецизен, това е и ролята на президента – да се занимава с един по-висш тип политика. Когато президентът е равно далечен от всички политически обединения, с престижа си и метода, по който приказва, единствено тогава може да бъде мост сред партиите и да основава среда за разговор ", добави Радев.

" Вероятно тонът на Румен Радев тази година ще бъде по-умерен, а настроението ще бъде малко по-празнично, тъй като когато министър председател беше Бойко Борисов, речите на Радев бяха много песимистични. Надявам се този път да има някаква по-положителна нотка в словото му.

Не бива да се пропуща и фактът, че президентската институция е единствената, която има пълномощието по Конституция да упражнява послание към нацията. Това дава доста здрав лост на президента да реализира връзката с нас, българските жители, и да дава своето мнение по всевъзможни въпроси ", изясни той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР